Πολιτική

Εκλογές 2019 – Τσακαλώτος: Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί προς τις κάλπες προτάσσοντας τις 4 αιχμές του προγράμματός του, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξη στη “Real News” αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου προτάσσοντας τις τέσσερις αιχμές του προγράμματός του: Ανάπτυξη για όλους – κλιματική αλλαγή. Νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς. Δικαιότερη φορολογία, Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά οτι αν υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και «πραγματική αντιπαράθεση την οποία θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποφύγει, το αποτέλεσμα ειναι αναστρέψιμο».

Τονίζει επίσης οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκχωρεί τη μεσαία τάξη στην ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «η ταξική μας μεροληψία επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη».

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει προσεκτική αξιολόγηση των μέτρων και της επίδρασής τους, και σημειώνει «μάλιστα οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές, πράγμα που μας επιτρέπει να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε αποκλίσεις από τους στόχους, αλλά και την αισιοδοξία ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις».

Ακόμη ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι σε σχέση με όσα λέει η ΝΔ περί χτισίματος της αξιοπιστίας της «εφαρμόζοντας όλες τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΔΝΤ με τις οποίες εξάλλου συμφωνεί», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «ήδη χτίσει την δική της αξιοπιστία έχοντας βγάλει τη χωρα από το μνημόνιο και έχοντας επιτύχει αυτά που σχεδιάζαμε», και στόχος είναι «να την κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1