Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη στο δελτίο του Action 24, ότι δεν αποτελεί αλαζονεία ή κομματικό καπρίτσιο, αλλά πραγματικότητα, ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές συνιστά προϋπόθεση προόδου, ασφάλειας και προκοπής.
«Εμείς, από την πρώτη στιγμή, έχουμε καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη και ειλικρινή πρόταση διακυβέρνησης ενώπιον του ελληνικού λαού. Πιστεύουμε ότι στη χώρα δεν υπάρχει η πολιτική πρώτη ύλη για συνεργασίες. Αυτό αναδεικνύεται από όσα υποστηρίζουν και από ποιες κατηγορίες ανταλλάσσουν όσοι υποτίθεται ότι ψήφισαν και θέλουν την απλή αναλογική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το πλέον τραγικό είναι ότι τσακώνονται για το 1981, για το ποιος έχει την ‘ιδιοκτησία’ και την ‘πατρότητα’ του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν κατανοούν όμως ότι οι πολίτες ξέρουν πως το 1981 είναι πιο κοντά στο 1940 σε σχέση με το 2023. Είναι κολλημένοι στο χθες, σε διαπληκτισμούς για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολιτών σήμερα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.
Όπως πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας, σε λίγες μέρες, μια κρίσιμη κάλπη. Αυτή είναι η κάλπη που έχουμε μπροστά μας, η εκλογή της 21ης Μαΐου. Εκεί δεν πάμε με ‘αν’ και με υποθέσεις, αλλά με εχέγγυο το πρόγραμμά μας, με συστατική επιστολή τη δουλειά μας, και την αξιοπιστία που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο τραπέζι υπάρχει μία μόνο καθαρή πρόταση διακυβέρνησης. Η πρόοδος της χώρας, η συνέχιση της ανοδικής της πορείας, η διασφάλιση της σταθερότητας, που περνά μέσα από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό στις εκλογές αυτές επιδιώκουμε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σίγουρη νίκη γίνεται μεγάλη νίκη. Επιδιώκουμε ένα τέτοιο ποσοστό που θα μας δώσει τη δυνατότητα, σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, να αποκτήσει η χώρα την αυτοδύναμη κυβέρνηση που χρειάζεται. Όχι από αλαζονεία, ούτε από κομματικό καπρίτσιο. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι προϋποθέση για τη συνέχεια της προόδου, της ασφάλειας και της προκοπής».
Ο υφυπουργος παρα τω πρωθυπουργω σημείωσε: «Οι κλειστές τράπεζες, τα capital controls, οι ιδέες για παράλληλο νόμισμα και έφοδο στο Νομισματοκοπείο, δεν είναι μόνο η ζωντανή ιστορία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι ζωντανές μνήμες που όλοι μας θυμόμαστε, με τις εξευτελιστικές αναμονές σε ουρές για 20 ευρώ. Είναι και το σήμερα. Ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που μιλάμε, συζητά σοβαρά ή εν πάση περιπτώσει δεν το αποκλείει, στο να ξανακυβερνήσει με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες».
«Η θέση για κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας τι είναι; Περιθωριακή θέση είναι και αυτή; Πώς ακριβώς θα επανακρατικοποιηθεί η Εθνική Τράπεζα στην εποχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Να επανακρατικοποιηθεί για να δίνονται τα δάνεια με τους πολίτες που θα πηγαίνουν εκεί αλα μπρατσέτα με τους πολιτικούς; Η θέση για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ τι είναι;» πρόσθεσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.
Ο Γιάννης Οικονόμου αναρωτήθηκε αν όλα αυτά είναι οικονομικές εξαγγελίες και απόψεις που συνάδουν με το σύγχρονο τρόπο λειτουργίας της οικονομίας. «Ας πούμε ότι τα παράλληλα και συμπληρωματικά νομίσματα είναι άποψη μιας τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ηγείται ο άνθρωπος που μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του οικονομικού τους προγράμματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ας πούμε ότι τον κ. Βαρουφάκη δεν τον θέλουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον θέλουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η κρατικοποίηση της τράπεζας, η κρατικοποίηση της ΔΕΗ, το πρόγραμμα που κοστίζει 85 δισ. σε βάθος τετραετίας συνάδουν με την ασφαλή πορεία της χώρας σε ένα περιβάλλον αστάθειας; Εγγυώνται τη συνέχιση της ανοδικής μας πορείας;» αναρωτήθηκε.