Πολιτική

Εκλογές 2023 – Κασιδιάρης: Στις 25 Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ», ανακοίνωσε σήμερα (25.05.2023) ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: ” Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)”.

Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη. Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι.

Στις πρώτες εκλογές δεν στήριξα κανένα κόμμα γιατί όπως δήλωσε ρητά ο Σκέρτσος: “Όποιος λάβει την υποστήριξη Κασιδιάρη στις πρώτες εκλογές θα κοπεί από τον Αρειο Πάγο στις δεύτερες”. Για το λόγο αυτό παρέμεινα αποστασιοποιημένος και συνέστησα ψήφο κατά συνείδηση.

Είχα προβλέψει όμως πως την ημέρα που το σύστημα θα απέκλειε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, θα εμφάνιζε ως δια μαγείας κάποιο ανύπαρκτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις για να σπρώξει προς τα εκεί τους ψηφοφόρους μας. Επειδή επιβεβαιώθηκα πλήρως, θέλω να θέσω δύο ευθεία ερωτήματα:

Ποιος πλήρωσε τις πανάκριβες διαφημίσεις του κόμματος Νίκη στο διαδίκτυο και στην Prime time Ζώνη του mega channel;

Γιατί ο Βελόπουλος υπερψήφισε το νόμο για το μπόνους των 50 εδρών με τον οποίο χάνει έδρες το κόμμα του και τις παίρνει η Νέα Δημοκρατία;

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς μία ελεγχόμενη δήθεν “αντιπολίτευση” στα δεξιά του, με κηραλοιφές και άλλα απολύτως κατευθυνόμενα κομματίδια για να ολοκληρώσει τα εθνομηδενιστικά του σχέδια (δημογραφική αλλοίωση του Ελληνισμού, εκχώρηση Εθνικού πλούτου, Πρέσπες του Αιγαίου).

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή αυτής της μεγάλης πολιτικής μάχης που θα επηρεάσει το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Παρά τον απόλυτο πόλεμο που δεχόμαστε, παρά τις πρωτοφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος της ημέρας, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα αναδειχθούμε νικητές», συμπληρώνει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο ΠΑΣΟΚ μετά τις δημοσκοπήσεις – «Ζούμε έναν εφιάλτη» λένε στελέχη
Απ'ότι φαίνεται, τίποτα δεν ωφέλησε δημοσκοπικά το κόμμα του - Αντίθετα, μάλιστα, το έφερε ακόμα σε πιο χαμηλά επίπεδα με την διαφορά του από την Πλεύση Ελευθερίας να μεγαλώνει
Το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ 2
Το κάλεσμα του Σωκράτη Φάμελλου για συνεργασία και η διχασμένη Νέα Αριστερά
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίζονται αρνητικοί σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θετικά βλέπουν αυτό το ενδεχόμενο Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος
Ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Δημοσκόπηση Prorata: Ξεκάθαρη πρωτιά για ΝΔ – Δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας, ελεύθερη πτώση για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Το 70% πιστεύει πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 86% δεν είναι ικανοποιημένο με την προσπάθεια της Κυβέρνησης ώστε να διαλευκανθεί η τραγωδία των Τεμπών
Εκλογές 1
Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο για παράνομη μεταφορά φορτίου – Κατάκτηση για τη χώρα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Τα τρένα σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλή από ό,τι ήταν το 2023» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι μετέτρεψε σε ένα ατελείωτο δικαστήριο τη χώρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης