Πολιτική

Εκλογές 2023: Μία τηλεμαχία των 6 θέλουν όλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ – Άκαρπη η διακομματική, νέα συνεδρίαση το Σάββατο

Άκαρπη ήταν τελικά η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, καθώς τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει λίγο πριν τις εκλογές της 21η Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, όλα τα κόμματα συμφώνησαν σε μία τηλεμαχία πριν τις εκλογές με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, πλην του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε δύο ντιμπέιτ, ένα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αναμένεται να γίνει το πρωί του Σαββάτου.

Νωρίτερα, ξεκάθαρα αρνητικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, στο ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε, η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις της την Παρασκευή και η συζήτηση στη διακομματική θα γίνει στη συνέχεια.

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε debate με τα έξι κόμματα στο πλαίσιο της κάλπης της απλής αναλογικής».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ