Δευτέρα, 1 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Στον Έβρο για τον φράχτη αλλά και τις διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων σήμερα ο Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Στον Έβρο για τον φράχτη αλλά και τις διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων σήμερα ο Μητσοτάκης

Στον Έβρο, μεταβαίνει σήμερα (31.03.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του φράκτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κατά ακόμη 35 χιλιόμετρα, έργο ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο γίνεται σε ένα φορτισμένο πολιτικό περιβάλλον στη σχέση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τροπολογία που στήριξε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά της χρηματοδότησης του έργου από κονδύλια της ΕΕ.

«Ο φράκτης θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά»

«Σε όλους όσους αγωνίζονται να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράκτης στον Έβρο θα τελειώσει», ξεκαθάρισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Γέρακα, καυτηριάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον Έβρο ο πρωθυπουργός θα αναδείξει τις διαφορές στην πολιτική της ΝΔ με αυτής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, προσάπτοντας στην Κουμουνδούρου ότι πρόθεση της είναι να επανέλθει η κατάσταση χάους και να γυρίσει τη χώρα στην εποχή «των ανοιχτών συνόρων στη στεριά», της αντίληψης ότι «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και «των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες “λιάζονταν” στην επικράτειά», όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη αλλάζει στάση»

Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα και σε όσες άλλες δυνάμεις εκτός Ελλάδας έχουν ταυτόσημη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας στην τελευταίο Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, όπου ηγέτες φάνηκαν θετικοί στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε χρηματοδοτικό, όπως σημειώνουν στο newsit.gr αρμόδιες πηγές.

«Σε όλους αυτούς, εντός και εκτός Ελλάδος που μας είπαν η Ευρώπη δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, τους απαντώ: Ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και γνωρίζει πια τη σημασία που αποδίδεται στην ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων», διαμήνυσε χθες ο πρωθυπουργός, από την περιοδεία του στην Ανατολική Αττική.

Με το βλέμμα στις διαρροές «γαλάζιων» ψηφοφόρων στη Βόρεια Ελλάδα

Όμως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο για την επέκταση του φράκτη έχει και πολιτική χροιά.

Σε αυτό το timing, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει τις διαρροές προς δεξιά και ακροδεξιά της, το ποσοστό των οποίων, στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, είναι ανησυχητικό.

Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η ΝΔ χάνει ψηφοφόρους -εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που ενισχύεται- θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ειδικά στον Έβρο, εκτός από την ενίσχυση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, μετακίνηση ψηφοφόρων καταγράφεται και προς το ακροδεξιό, φασιστικό κόμμα του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, ενώ κινητικότητα καταγράφεται και προς το ΠΑΣΟΚ.

Οι δημοσκοπικές απώλειες στην κυβερνητική παράταξη εκτιμάται ότι σχετίζονται και με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η ΝΔ είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση, το έντονο φιλορωσικό στοιχείο στη Βόρεια Ελλάδα που ενοχλήθηκε από τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία αλλά και στις πληγές που άφησε πίσω της η ενεργειακή κρίση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις