Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Πανωλεθρία με πιο χαμηλά ποσοστά και από τις εθνικές εκλογές

Πιο χαμηλά και από τις κάλπες Μαϊου – Ιουνίου, όταν και υπέστη σαρωτική ήττα, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αν και το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει περάσει σε μία νέα εποχή, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο «τιμόνι» του, εντούτοις δεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα του ούτε σε αυτές τις κάλπες, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό της παράταξης, όπου τα «καρφιά» των συντρόφων εξακολουθούν να δίνουν και να παίρνουν.

Με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει από τις περισσότερες περιφέρειες. Που σημαίνει πως στον επόμενο γύρο της δεύτερης Κυριακής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει παρουσία σε μόλις μία περιφέρεια!

Ειδικότερα, από τις 13 περιφέρειες της χώρας, οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα, μένουν εκτός δεύτερου γύρου στις εξής περιφέρειες:

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
Κεντρικής Μακεδονίας,
Δυτικής Μακεδονίας,
Πελοποννήσου,
Δυτικής Ελλάδας,
Ιονίων Νήσων,
Βορείου Αιγαίου,
Νοτίου Αιγαίου.

Μάλιστα, αν επιβεβαιωθεί η εκλογή από το πρώτο βράδυ του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική, του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, του Αλέκου Καχριμάνη στην Ήπειρο και του Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δημήτρη Κουρέτα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ