Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο πίσω από την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου και την παραίτηση της Ειρήνης Αγαθοπούλου

Με την έγκριση των ψηφοδελτίων από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (απομένουν άλλα 20 ονόματα τα οποία θα ανακοινώνονται καθημερινά) ξεκινάει και τυπικά η προεκλογική περίοδος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου εργάζεται εδώ και καιρό για τις εκλογές.

Η έκπληξη ήταν η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου στην Ανατολική Αττική, καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι δεν θα βρισκόταν στα ψηφοδέλτια, δεδομένου τα στελέχη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποφασίσει να αφήσουν εκτός όλους τους πολιτευτές της κεντροδεξιάς.

Η εξαίρεση για το πρόσωπο του Ευάγγελου Αντώναρου υπήρξε καθώς θεωρήθηκε ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή έχει διαχωρίσει την θέση του από την δεξιά παράταξη εδώ και χρόνια, ενώ κατ’ επανάληψη έχει συμπορευθεί με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως για την υποψηφιότητα του υπήρξαν ενστάσεις από αρκετά στελέχη της Ομπρέλας (53) αλλά και από προεδρικούς.

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση της Ειρήνης Αγαθοπούλου

Σε ότι αφορά την παραίτηση της βουλευτού Ειρήνης Αγαθοπούλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, γιατί είχε θέσει όρο να μην είναι υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια ο Παύλος Τονικίδης (ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Επιμελητηρίου του νομού), οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε συζήτηση στην ΚΕ για το εάν θα πρέπει να ξανασυζητηθεί το θέμα των ψηφοδελτίων στην συγκεκριμένη περιοχή .

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ωστόσο ότι η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη παρεμβαίνοντας στο θέμα, είπε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις, παραπέμποντας με τον τρόπο της στην υπόθεση Πολάκη -Χαιρετάκη, και πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα κάποιου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι προαιρετική.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται πάντως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναντηθεί με την Ειρήνη Αγαθοπούλου προκειμένου να γίνει μία τελευταία συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

«Μάχες» για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη και για το νερό

Εν τω μεταξύ σήμερα και αύριο στην Βουλή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δώσουν δύο σημαντικές μάχες.

Η μία αφορά την νέα ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή για το θέμα Κασιδιάρη και η δεύτερη αφορά την τροπολογία που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητά να επιστρέψουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο δημόσιο και όχι μετά τις εκλογές, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Στην τροπολογία Κασιδιάρη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν παρών καθώς λένε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τραγικά ερασιτεχνικούς χειρισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς. Αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μία τροπολογία, που δυστυχώς αποδείχτηκε φιάσκο, σήμερα έρχεται να διορθώσει το λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος

Όπως καταγγέλει και ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή συνιστά πρωτοφανή στα χρονικά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και στην λειτουργία του Αρείου Πάγου.

Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς».

Σε ό,τι αφορά το νερό ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να ψηφιστεί η τροπολογία για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ – που είχε καταθέσει και στο παρελθόν- τώρα και όχι μετά τις εκλογές. «Εφόσον το υπόσχεται για την επόμενη 4ετία ας το κάνει από αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της η Ολγα Γεροβασίλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2