Πολιτική

Εκλογές 2023: Το βράδυ της 5ης Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες των κομμάτων

Σε σημαντικές διευκρινίσεις για τη διαδικασία δήλωσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών

Όπως τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 και με αφορμή οδηγίες και επισημάνσεις που διατυπώθηκαν από τον Άρειο Πάγο αναφορικά με την ηλεκτρονική πύλη δήλωσης υποψηφιοτήτων κομμάτων, συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, συνδυασμών ανεξάρτητων υποψηφίων, καθώς και μεμονωμένων υποψηφίων (https://candidatesportal.ypes.gov.gr) διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η Ηλεκτρονική Πύλη Δήλωσης Υποψηφίων χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και η ίδια πύλη θα χρησιμοποιηθεί και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Για τις επικείμενες εκλογές η οριζόμενη από τον νόμο προθεσμία λήγει στις 23.59΄της Δευτέρας 5 Ιουνίου 2023.

Παρά την ύπαρξη ανάλογης εμπειρίας χρηστών και συμμετεχόντων, είναι πιθανό να παρατηρηθούν σφάλματα ή παρατυπίες, που μπορεί να οδηγήσουν σε αποκλεισμό από την περαιτέρω εκλογική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται η καταχώριση των δηλώσεων να πραγματοποιείται το νωρίτερο δυνατό πριν την εκπνοή της ως άνω νόμιμης προθεσμίας, ώστε να υφίσταται ικανό περιθώριο διορθώσεως και  συμπληρώσεώς τους.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα επιτρέπει την εισαγωγή και αυτόματη προσωρινή αποθήκευση των στοιχείων, με δυνατότητα μεταβολών, διορθώσεων και συμπληρώσεων πριν την τελική υποβολή της δήλωσης. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας είναι η τελική υποβολή της δήλωσης στην ηλεκτρονική πύλη. Σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θεωρείται μη ολοκληρωθείσα και η δήλωση μη υποβληθείσα.

Αν επιλεγεί η τελική υποβολή παρά την ύπαρξη σφαλμάτων ή παρατυπιών, που υποδεικνύονται από το ηλεκτρονικό σύστημα, χωρίς να διορθωθούν ή να συμπληρωθούν, αυτά ενδέχεται να οδηγήσουν σε αποκλεισμό συνδυασμού ή υποψηφίων βουλευτών από την ανακήρυξη, βάσει της εκδοθησομένης από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου απόφασης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή