Τρίτη, 6 Αυγ.
32oC Αθήνα

Εκλογές: Κατενάτσιο από Λαφαζάνη – Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί βιάζεται ο Τσίπρας

Εκλογές: Κατενάτσιο από Λαφαζάνη – Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί βιάζεται ο Τσίπρας

– Στις 20 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου οι εκλογές
– Παραιτήθηκε με αιχμές από γ.γ. του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κορωνάκης
– Καθυστερήσεις παίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για να οργανώσει την Λαϊκή Ενότητα
Τσίπρας: Δεν θα συνεργαστώ με κανένα κόμμα του παλαιού κατεστημένου
Μεϊμαράκης: Ακόμα και σήμερα μπορούμε να αποφύγουμε τις εκλογές
– Στο ΠΑΣΟΚ η ταμπέλα “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” είναι στην πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη

Λίγο πριν ορισθεί και επίσημα η ημερομηνία των εκλογών και ενώ η χώρα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον απασχολημένος αποκλειστικά και μόνο με τις εκλογές.

Το ίδιο και στη ΝΔ που ετοιμάζονται πυρετωδώς. Στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν δείχνουν να βιάζονται έχοντας ένα τριήμερο με την διερευνητική εντολή στα χέρια, στο Ποτάμι επιτίθενται με κάθε ευκαιρία σε Τσίπρα και Λαφαζάνη και στο ΠΑΣΟΚ έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για να επιστρέψουν τα γνήσια τέκνα του που αποσκίρτησαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Το πολιτικό σκηνικό αυτή την ώρα διαμρφώνεται ως εξής:

Την ώρα που οι διερευνητικές εντολές αλλάζουν χέρια χωρίς επί της ουσίας να οδηγεί πουθενά αυτή η διαδικασία, στον ΣΥΡΙΖΑ οργανώνονται για τις εκλογές.

Η διερευνητική εντολή είναι στα χέρια πλέον του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για να οργανωθεί το κόμμα του ενόψει εκλογών, δηλώνει το απίστευτο ότι δεν θα συναντηθεί με κανένα μνημονιακό κόμμα – δηλαδή θα συναντηθεί μονο με το ΚΚΕ – και θα δει τους φορείς…..
Λες και μπορεί κανείς έχοντας στα χέρια του μια διερευνητική εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση με την ΓΣΕΕ.

Ταυτόχρονα, στη ΝΔ ετοιμάζονται κι εκεί για εκλογές με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσπαθεί κι εκείνος να παίξει τις καθυστερήσεις τονίζοντας ότι ι εκλογές θα είναι επώδυνες για τον τόπο και πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία.

Οι μόνοι που βιάζονται είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία όπου έγιναν ξεκαθαρίσματα . Ο γ.γ. του κόμματος, Τασος Κορωνάκης παραιτήθηκε με αιχμές – τις οποίες μάλιστα θυμήθηκε σήμερα Παρότι είχε ενεργό ρολο στην διαπραγματευτική ομάδα στις διαβουλεύσεις με τους εταίρους. Ο κ. Κορωνάκης, πριν παρουσιαστεί στην μαμά – πατρίδα δήλωσε ότι διαφωνεί με την πολιτική “γραμμή” του κόμματος και έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Ο Τάσος Κορωνάκης, αναφέρθηκε επίσης στην πόλωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην απογοήτευση και την αποστράτευση μελών του κόμματος, τονίζοντας ότι απαιτείται μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και παραγωγής ενός νέου σχεδίου επανακαθορισμού της στρατηγικής και απεμπλοκής από τα μνημόνια.

Επιπλέον τάχθηκε κατά της απόφασης για εκλογές χωρίς την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου.

Όμως εκτός από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε ότι θέλει εντολή τετραετίας και ότι δεν θα συνεργαστεί με κανένα κόμμα από το παλαιό κατεστημένο, η δήλωση της ημέρας ανήκει στο Νίκο Βούτση.

Όπως μας ενημέρωσε, ο κ. Βούτσης αν ο λαός ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το Μνημόνιο αλλά αν ο λαός τον κάνει αντιπολίτευση θα το πολεμήσει…

Τσίπρας: Απεγκλωβισμός από το Μνημόνιο

Τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του στο διευρυμένο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, «συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.
Επιπλέον, κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά «θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ». «Στόχος μας» υπογράμμισε, είναι «να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει «αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή. Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία». Και εν τέλει, όπως σημείωσε, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.
Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε ότι στόχος εκλογικός είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Στο Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται κυρίως στον Αλέξη Τσίπρα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη κατηγορώντας τους ότι το μόνο που τους ενδιέφερε τα τελευταία χρόνια είναι η εξουσία.

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ η ταμπέλα “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” είναι στην πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη και η Φώφη Γεννηματά δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι αναγκαία η συστράτευση σε πρόσωπα από τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και στελεχών όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε