Κυριακή, 18 Αυγ.
29oC Αθήνα

Εκλογές: Λαφαζάνης – Αλαβάνος… ξανά μαζί!

Εκλογές: Λαφαζάνης – Αλαβάνος… ξανά μαζί!

Τον… πολιτικό τους γάμο ήτοι τη συνεργασία τους ενόψει των εκλογών επιβεβαίωσαν Αλέκος Αλαβάνος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή.

Τους δυο άνδρες ενώνει άλλωστε μεγάλη ιστορία: ήταν μαζί στο ΚΚΕ ήταν μαζί και στα πρώτα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του… ΣΥΡΙΖΑ!

Η εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Σχέδιο Β επισφραγίστηκε και επισήμως, άλλωστε και οι δυο πλευρές τάσσονται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και την κατάργηση των Μνημονίων.

Πρόσκληση για συνεργασία απηύθυναν οι δυο πολιτικοί και προς το ΚΚΕ. Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης διευκρίνισε ότι «εμείς δεν θεωρούμε αντίπαλό μας το ΚΚΕ. Δεν θεωρούμε αντίπαλό μας καμία αριστερή, προοδευτική, αντιμνημονιακή δύναμη. Θέλουμε αντιθέτως να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο, κοινό μέτωπο με όλες αυτές τις δυνάμεις».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως έχει συνεργαστεί θαυμάσια με τα κόμματα του Μνημονίου και ψήφισε το τρίτο και πιο σκληρό από αυτά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργασθεί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι γιατί έχει ψηφίσει μαζί τους το 3ο σκληρότατο μνημόνιο της λιτότητας και της υποτέλειας».

Αναφερόμενος ειδικά στα σημερινά επεισόδια στις Σκουριές, καταλόγισε στην κυβέρνηση αυταρχισμό και τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να επιτίθεται η αστυνομία σε διαδηλωτές που έχουν 100% δίκιο και κάνουν ειρηνική πορεία. Αυτού του είδους οι αυταρχισμοί, η αστυνομοκρατία, θυμίζουν άλλες εποχές. Και λυπάμαι πάρα πολύ να χρησιμοποιεί και αυτή η κυβέρνηση Τσίπρα τις ίδιες αυταρχικές μεθόδους».

Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι «εμείς, η αντιπροσωπεία του Σχεδίου Β μπορούμε να μεταφέρουμε στα μέλη καταρχήν τη συμφωνία μας και πιστεύω ότι θα εγκριθεί συντριπτικά».

Χαρακτήρισε «κοινοβούλιο της ντροπής» την ελληνική Βουλή «που έφθασε στην ακραία ταπείνωση της περασμένης εβδομάδας με τη σημερινή κυβέρνηση», δηλώνοντας στη συνέχεια ευτυχής που μέσα στη Βουλή «υπάρχει πλέον μια εστία εντιμότητας» που αποτελεί η «Λαϊκή Ενότητα».

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κ. Λαφαζάνη εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί πλέον «να αναζωογονηθεί η φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας που υπήρχε πριν από μερικά χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ». Απώτερος στόχος , όπως είπε, είναι «να αποδεσμευθούμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα από όλους τους περιορισμούς που επιβάλλει το ευρώ και οι δανειστές».

Τη Δευτέρα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένεται να κληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή, αφού η Λαϊκή Ενότητα με 25 βουλευτές, είναι πλέον η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.

Ο πρώην υπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως θα την εξαντλήσει και στις προθέσεις του είναι να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που ο κ. Τσίπρας μετά την άρνηση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διεμήνυσε πως δεν θα συναντηθεί ούτε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αφού θεωρεί πως δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε