Site icon NewsIT

Εκλογές – Λαφαζάνης: Κάλπες το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου

24.08.2015 | 14:58
Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης λίγη ώρα αφού πήρε την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η εντολή του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα έχει διάρκεια τρεις μέρες και θα την επιστρέψει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στις 13:00 την Πέμπτη και ακολούθως ο Προκόπης Παυλόπουλος είτε θα συγκαλέσει το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών είτε θα επικοινωνήσει μαζί τους, πριν ορκίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως δεν τρέφει αυταπάτες πως μπορεί από αυτή τη Βουλή να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση αλλά πρόσθεσε πως θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή για «να καταδείξουμε ότι το μόνο που συμφέρει το λαό και τη χώρα είναι να πάμε σε αντιμνημονιακή Βουλή και να βγει αντιμνημονιακή κυβέρνηση».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και κατήγγειλε τις «εκλογές εξπρές αυγουστιάτικα», εκλογές που είπε πως γίνονται για να μην ενημερωθεί ο λαός για τα μέτρα φωτιά που θα ψηφιστούν στον Οκτώβριο, σημειώνοντας πως τα επόμενα τρία χρόνια έρχεται «ληστεία και λεηλασία». Μίλησε δε για βαθιά και ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία αλλά και για εκτροπή.

Ζήτησε δε οι εκλογές να γίνουν «το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου» και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα για να γίνουν οι εκλογές.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε πως θα επιδιώξει να δει τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που του έχει δοθεί. Δεν γίνεται να γίνει από το τηλέφωνο, είπε και πρόσθεσε πως θα συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός από της Χρυσής Αυγής.

Βέβαια, έσπευσε να τονίσει πως με μνημονιακούς δεν θέλει να συνεργαστεί, άρα βγάζει από το… κάδρο ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, μένει το ΚΚΕ που έχει τονίσει πως δεν συμμετέχει στις διερευνητικές και οι… κοινωνικοί φορείς, τους οποίος ο κ. Λαφαζάνης θα δει, όπως είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας τον Μάιο του 2012.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα Μνημόνια. Όχι απλά επίθεση, αλλά πόλεμο όπως χαρακτηριστικά είπε. «Τέρμα τα μνημόνια. Τα μνημόνια δεν θα περάσουν σε αυτή τη χώρα. Θα καταργηθούν», τόνισε.

Στο πλαίσιο των διερευνητικών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα συναντηθεί με οργανώσεις του ευρύτερου ριζοσπαστικού, αριστερού και προοδευτικού χώρου, και κυρίως με κοινωνικές οργανώσεις, κινήματα και συλλογικότητες που βρίσκονται στην αιχμή του αντιμνημονιακού αγώνα.

Ο διάλογος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Αν μπορούσαν να γίνονταν εκλογές στο τέλος Αυγούστου, θα γίνονταν” είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Πρώτη φορά βλέπω σ’ αυτή τη χώρα να γίνονται εκλογές Αύγουστο, και μάλιστα εξπρές”, είπε και πρόσθεσε πως “κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες των μνημονίων από τον ελληνικό λαό. Αυτό αποτελεί αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω αντιδημοκρατική εκτροπή. Αυτά τα ήθη και έθιμα τα έκαναν άλλες κυβερνήσεις και γι’ άλλους στόχους”.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος του έδωσε συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και αναφέρθηκε στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version