Site icon NewsIT

Εκλογες ΝΔ – Μεϊμαράκης: Πρώτο κόμμα η ΝΔ ως τον Φεβρουάριο με εμένα αρχηγό

08.01.2016 | 12:02
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το όραμα τους για τη Νέα Δημοκρατία και τις θέσεις του για μείζονα ζητήματα του Τόπου, ανέπτυξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Οραματίζομαι, υπογράμμισε, ένα Κόμμα που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και στο γιο του υπουργού και του εργάτη και του αγρότη. Η ανανέωση δεν μπορεί να είναι μόνο ηλικιακή, αλλά να προέρχεται μέσα από διαδικασίες και να συνδέεται με την αξιοκρατία. Όχι με παρεΐστικα κριτήρια.

Υπηρετώ, τόνισε, ένα κόμμα με αρχές και αξίες, που το γιο του δασκαλάκου από το Κιουπκιόι τον έκαναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και θέλουμε τη συνεργασία μαζί τους. Αναπτύσσουμε λόγο σύνθεσης και όχι συγκρουσιακό. Θέλουμε το κράτος να είναι επιτελικό, όχι επιχειρηματίας, αλλά αρωγός του πολίτη. Ένα κράτος που βάζει κανόνες, αλλά και προσφέρει υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας για όλους.

Η Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε είναι μία. Είναι Κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, σύγχρονο, φιλελεύθερο. Εκφράζει τη μετριοπάθεια και ακολουθεί το μεσαίο δρόμο. Έρχεται από μακριά, με προσφορά 42 χρόνων και πάει μακριά.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Το 28% το Σεπτέμβρη είναι αφετηρία για να πάει πιο πάνω. Και μέχρι το Φεβρουάριο, με τον ίδιο Πρόεδρο θα είναι πρώτο κόμμα.

“Εγώ λέω, λοιπόν, στους 400.000 ήμουν -και βεβαίως και θα είμαι έτοιμος- να κυβερνήσω από το Σεπτέμβριο. Και πολύ περισσότερο τώρα. Που μπορεί, επειδή η κυβέρνηση, παραπαίει, μπορεί να προκύψουν και εθνικές εκλογές. Δεν μπορεί να τις αποκλείσει κανείς. Δεν έχουνε, βέβαια μεγάλες πιθανότητες. Και ούτε τις επιδιώκει κανείς αυτή τη ώρα, γιατί θα είναι μια περιπέτεια για τη χώρα. Αλλά μπορεί να προκύψουν. Τι θα πούμε στον κόσμο; Και εγώ είμαι έτοιμος να πω γιατί είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε.

Το 28% μαζί θα το κάνουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα και θα την κάνει κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα τους λέω , ότι τουλάχιστον δημοσκοπικά αρχές Φεβρουαρίου –αν έχω εκλεγεί Πρόεδρος- με τις προτάσεις που θα παρουσιάσω, με τις κινήσεις που θα κάνω και δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, κεντροδεξιό, ευρωπαϊκό, σύγχρονο φιλελεύθερο. Είναι μακριά από τις ακρότητες και το λαϊκισμό. Είναι το κόμμα που εκφράζει τη μετριοπάθεια, τη σύνεση, το μέτρο και ακολουθεί πάντα ένα μεσαίο δρόμο, ο οποίος είναι αυτός ο δρόμος της σύνθεσης. Όποιος και να είναι ο Πρόεδρος πρέπει να ακολουθεί αυτό το δρόμο: Και πιστεύω ότι απλώς προσθέτει τη δική του, αν θέλετε, σφραγίδα και τη δική του ανάλυση στην τρέχουσα επικαιρότητα για την επίλυση των προβλημάτων. Άρα η Νέα Δημοκρατία είναι μία. Δεν υπάρχει δεύτερη. Δεν είχε ιδιοκτήτες. Και δεν θα έχει ιδιοκτήτες πέραν του Ιδρυτού της».

«Τα μεγάλα κόμματα να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες σε όλη την Ευρώπη, τα μεγάλα Κόμματα συνεχίζουν την ιστορία τους και πάνε πολύ μακριά. Εκατό ετών είναι τα κόμματα στη Μ. Βρετανία. Τόσα χρόνια είναι και στη Γαλλία και στη Γερμανία. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα. 42 χρόνια κλείσαμε. Με τις κακές μας στιγμές, αλλά και τις πολύ καλές μας. Με τις ατυχείς μας στιγμές, αλλά και τις ευτυχείς. Με ηγετική ομάδα να είναι πότε καλή, πότε κακή, πότε να κάνει λάθη. Αλλά συνεχίζουν τα κόμματα. Και γι’ αυτό ακριβώς, εγώ σέβομαι όλη την ιστορία των 42 ετών και την προσφορά. Είναι λάθος να λέμε «τι προσφέραμε ή τι κάναμε;». Γιατί, έτσι ήταν η Ελλάδα το ’74; Έτσι ήταν το ’84, το ’94, το 2004; Όλοι κάτι έχουμε προσφέρει. Βεβαίως σήμερα είμαστε στην κρίση. Και έχουμε τη μεγάλη ευθύνη και την ευθύνη να τη βγάλουμε από την κρίση. Γιατί πολιτική θα είναι η λύση. Αλλά υπάρχει μια προσφορά. Όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα έχουν τη σφραγίδα κάποιων πολιτικών. Όλες οι διαδικασίες και οι τομές στη λειτουργία της Δημοκρατίας φέρουν τη σφραγίδα πολιτικών. Άρα, με σεβασμό στο παρελθόν και διδασκόμενοι από τα λάθη μας να μπορέσουμε στο παρόν να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από την κρίση και να έχουμε στραμμένο το μέλλον στη νεότερη γενιά και στο πως θέλουμε την Ελλάδα του 2020».

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version