Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ – Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θα βρει βολικό δεκανίκι με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό

Εκλογές ΝΔ – Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θα βρει βολικό δεκανίκι με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό

Για όλα και κυρίως για την αντιπαράθεσή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega. Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε και κριτική στην κυβέρνηση και εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι όπως είπε η κριτική που δέχεται τώρα από τη ΝΔ είναι ίδια με την κριτική που του ασκούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε για τον κ. Μεϊμαράκη: «Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουμε πολιτικές διαφορές. Έχουμε διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και για το ρόλο που πρέπει να έχει η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση. Μου κάνει εντύπωση που ακούω τα περί απολύσεων από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μου κάνει εντύπωση που τα ακούω τώρα. Ως Πρόεδρος της Βουλής είχε ψηφίσει όλες τις παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση και δεν θυμάμαι να είχε εκφράσει οποιαδήποτε αντίρρηση», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Πρέπει να σταματήσουμε να ασκούμε κριτική εκ των υστέρων αν θέλουμε να πάμε στην νέα εποχή. Στεναχωριέμαι να ακούω κριτική που μου ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται τώρα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ανησυχούν. Αν με τις προτάσεις μου ξεβολεύω το χθες των λίγων αυτό σημαίνει ότι δυναμώνω το αύριο των πολλών. Με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν θα προχωρήσουμε μπροστά».

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ είπε ότι μπορεί να μετατρέψει σε ένα σύγχρονο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να διευρύνει τη ΝΔ σε νέα ακροατήρια, να επανασυνδεθεί με παραγωγικές δυνάμεις του τόπου κρατώντας ακέραιο τον κορμό του κόμματος.

«Μπορώ να εξασφαλίσω την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να μπορεί να συνυπάρχει ο μετριοπαθής κεντρώος με τον παραδοσιακό δεξιό. Η κυβέρνηση δεν θα βρει βολικό δεκανίκι με παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Θα στηρίξουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Οι μειώσεις των συντάξεων που έρχονται είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την κόντρα Μητσοτακικών – Καραμανλικών είπε ότι ανήκει στον προηγούμενο αιώνα. «Θεωρώ ότι υπηρετώ την παρακαταθήκη και τις αρχές του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Κόμματος και το ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός».

Τέλος, είπε ότι είναι τελείως αρνητικός στους συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν τα αναδρομικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε