Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Στις 20.00 κλείνουν οι κάλπες! Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Εκλογές ΝΔ: Στις 20.00 κλείνουν οι κάλπες! Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

Το φιάσκο του Νοεμβρίου μπορεί πια να θεωρείται μία… κακή ανάμνηση για τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διαδικασία σήμερα, αλλά και το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής φαίνεται να έχει κερδηθεί ήδη! Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ενημέρωσε πως η συμμετοχή μέχρι τώρα είναι άκρως ενθαρρυντική, αφού περισσότεροι από 200.000 “γαλάζιοι” ψηφοφόροι έχουν δώσει το “στίγμα” τους για την επόμενη μέρα στη ΝΔ. Γι’ αυτό το λόγο, η ΚΕΦΕ αποφάσισε να δώσει παράταση στην εκλογική διαδικασία κι έτσι οι κάλπες δεν θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά μία ώρα αργότερα, στις 20:00 το βράδυ.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης “έτρεχαν” την καμπάνια τους μέχρι και την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ο καθένας τους να πάρει το “χρίσμα” για την αρχηγία της “γαλάζιας” παράταξης. Δείτε στην ιστοδελίδα της Νέας Δημοκρατιας nd.gr, όλες τις χρηστικές πληροφορίες.

Όσοι προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία. Οι κάλπες θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 20.00 το βράδυ, μετά την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της ΚΕΦΕ.

Οι γυναίκες πίσω από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ! Οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι τα πρόσωπα που μας απασχολούν. Όχι μόνο ανήμερα των εκλογών αλλά και όλες τις μέρες που προηγήθηκαν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα διεξάγεται από τις 7 το πρωί στην Αρκαδία η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο κόμμα της ΝΔ. Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει παρουσιάσει καμία δυσλειτουργία και η ψηφοφορία εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα. Δείτε περισσότερα εδώ.

Ενωτικός ως προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά… δηκτικός ως προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε στην Κηφισιά για τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Γεωργία. Δείτε εδώ περισσότερα.

Αποτελέσματα! Η λέξη που πλέον συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σχετικά με τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αφού η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Πότε θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα υπάρχει απόψε νικητής, ή αν θα γίνει επαναληπτικός γύρος στις 10 Ιανουαρίου; Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σήμερα, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και όσοι θελήσουν να εγγραφούν στα μητρώα του κόμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης ρίχνονται στη μάχη της προεδρίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε