Site icon NewsIT

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 6 οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κινήματος – Εκτός ο Γιάννης Κανελλάκης

12.09.2024 | 18:12
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 6 οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κινήματος – Εκτός ο Γιάννης Κανελλάκης

Στιγμιότυπο από τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, Κυριακή 3 Απριλίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Έξι και όχι επτά είναι τελικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τόσες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος για τις εσωκομματικές εκλογές.

Έξι είναι όσοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5.000 υπογραφές μελών, όπως ορίζει το καταστατικό, για να διεκδικήσουν το αξίωμα του ή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη (11.09.2024) ολοκληρώθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Οι 6 υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές από τις οποίες θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι:

Νίκος Ανδρουλάκης

Παύλος Γερουλάνος

Νάντια Γιαννακοπούλου

Άννα Διαμαντοπούλου

Χάρης Δούκας

Μιχάλης Κατρίνης

Εκτός της διαδικασίας εκλογής είναι ο Γιάννης Κανελλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές, πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.

Η Επιτροπή  Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, σε σχετική ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε».

«Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version