Παρασκευή, 11 Οκτ.
24oC Αθήνα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας αλληλοκατηγορούνται για το debate που δεν θα γίνει

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας αλληλοκατηγορούνται για το debate που δεν θα γίνει

Ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 13ης Οκτωβρίου, Νίκος Ανδρουλάκης και ο συνυποψήφιός του, δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, άνοιξαν τα χαρτιά τους για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της «επόμενης ημέρας» και διαφώνησαν για το ποιος έχει την ευθύνη για τη πραγματοποίηση του μεταξύ τους debate.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς αρχικά για το «τι θα γίνει τη Δευτέρα στο ΠΑΣΟΚ» και απάντησε πως, όπως και το 2021, όταν εκλέχθηκε, «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ανοιχτά ψηφοδέλτια και τώρα».

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας του είπε ότι, «υπήρξε σχέδιο που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ από τον δικομματισμό του 2021. Δεν έχει πίεση για το πού θα πάει. Ανακάμπτει και είναι αυτόνομος πόλος στο πολιτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε περιδίνηση και η ΝΔ σε κάμψη».

Αναφορικά με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία, απάντησε θετικά στο αν θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα και πως «θα είναι στην ομάδα κρούσης. Θα είναι οι άνθρωποι που θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα. Αλλά όχι μόνο αυτοί που ήταν υποψήφιοι».

«Οι στόχοι είναι άλλοι από ό,τι το 2021. Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγαλύτερες, δεν μας λέει με ποιον πάτε, αλλά πότε θα κυβερνήσετε», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι και με επικεφαλής πρόσωπα όπως του Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «όποιος σχεδιάζει παρασκηνιακά έχει λάθος προσέγγιση» και σημείωσε πως, «αν αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και δώσουμε λύσεις» σε προβλήματα όπως αυτά στους τομείς της Υγείας, την ακρίβεια και το στεγαστικό η εκτίμησή μου είναι ότι στην κοινωνία θα ανασυσταθεί η δημοκρατική παράταξη.

Αξιακά και δημοκρατικά, οι άνθρωποι που είχαν μεγάλη δύναμη και απέτυχαν, ας είμαστε προσεκτικοί μαζί, διότι η κοινωνία έχει μνήμη».

Αναφορικά με το debate με τον Χάρη Δούκα, που τελικά δεν θα γίνει, υπογράμμισε πως, «όποιος είδε το πρώτο θα καταλάβει πως δεν έχω πρόβλημα, αλλά δε γίνεται να θέλεις debate και να κανονίζεις δημοτικό συμβούλιο την ίδια μέρα και να ζητάς να γίνει το debate το Σάββατο που διεθνώς δεν έχει γίνει ποτέ».

 

Τέλος, σε ερώτηση για το αν «πήρε» από την κριτική που του ασκήθηκε από τους υπόλοιπους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος κι αν έκανε την αυτοκριτική του, απάντησε ότι, «έχω καταγράψει την κριτική και τις επισημάνσεις χιλιάδων ανθρώπων που συνάντησα και συνομίλησα μαζί τους τις τελευταίες ημέρες. Όντως έγιναν λάθη που θα τα διορθώσουμε. Είμαι 2,5 χρόνια πρόεδρος. Τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει έξι εκστρατείες. Πρέπει να βλέπεις τα προβλήματα και να κάνεις τις αλλαγές. Θα κάνω όλα αυτά που πρέπει γιατί πρέπει να εκφράσουμε πολιτικά και επικοινωνιακά όλο τον κόσμο».

Δούκας: Δεν ήθελε ο Νίκος Ανδρουλάκης να γίνει το debate

Στον Νίκο Ανδρουλάκη απέδωσε την πλήρη ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του debate o επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής (13.10.2024), Χάρης Δούκας, μιλώντας στο Star.

«Δεν ήθελε ο Νίκος Ανδρουλάκης να γίνει το ντιμπέιτ», δήλωσε ο Χάρης Δούκας, ενώ όσον αφορά τα όσα ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες (σ.σ. 09.10.2024) στο Star, ότι λόγω του αποψινού ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στην Αγγλία και της ομιλίας του την Παρασκευή (11.10.2024) δεν υπήρχε πλέον χρόνος, υποστήριξε:

«Μία ώρα κρατάει το ντιμπέιτ. Υπάρχουν δύο θέματα. Το πρώτο είναι ότι αποτελεί σημείο δέσμευσης. Το δεύτερο είναι ότι ήρθαν 300.000 άνθρωποι να ψηφίσoυν. Και δεν γίνεται ντιμπέιτ; Τότε πώς θα τους πείσουμε να μας εμπιστευθούν; Δεν μπορούμε με τις πράξεις μας να τους απομακρύνουμε».

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος. «Ακόμη και σήμερα έχουμε μία ακόμα ημέρα στην διάθεσή μας. Περιμένω».

«Αν νικήσω θα αξιοποιήσω όλους τους υποψηφίους»

Για την τακτική που θα ακολουθήσει έναντι των ανθυποψηφίων του, αν είναι νικητής στις εκλογές της Κυριακής, ο Χάρης Δούκας απάντησε: «Αμέσως θα φτιάξω ένα πολιτικό κέντρο που θέλω να είναι όλοι οι συνυποψήφιοί μου. Το πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι πάντα συνέθετε».

Στην ερώτηση αν αυτό περιλαμβάνει και τον Νίκο Ανδρουλάκη, διευκρίνισε:

«Όλους τους περιλαμβάνει. Και τον κ. Ανδρουλάκη και την κ. Διαμαντοπούλου, έχουμε διαφορές αλλά έχουμε και συγκλίσεις».

Σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε για την εκλογική του επίδοση στην Αθήνα, παρότι είναι Δήμαρχος της πόλης, επισήμανε:

«Πιστεύω ότι έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση. Κάναμε τη μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα. Μαζί ήμασταν και ο κ. Γερουλάνος και η κ. Διαμαντοπούλου και για αυτό κάναμε τη μεγάλη ανατροπή».

 

«Ο Ανδρουλάκης είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης και ήρθε εκεί τρίτος»

Διατύπωσε αιχμές πάντως κατά της κυβέρνησης ότι επελέγη η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για να αναδειχθούν προβλήματα της πρωτεύουσας. «Η Αθήνα «φωτίζεται» συνέχεια το τελευταίο διάστημα και αυτή είναι μία στοχευμένη προπσπάθεια» δήλωσε, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ψάχνουν κάτι κάμερες να βρουν ποντίκια».

Ανέφερε επίσης, σε μία ακόμα αιχμή για τον αντίπαλό του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι «ο Ανδρουλάκης είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης και ήρθε τρίτος στη Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά την πολιτική δεσμεύτηκε ότι «θα ανοίξουμε μια πολιτική ατζέντα που αφορά μεγάλα κοινά και τα κοινωνικά προβλήματα» αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν παιδιά που χρειάστηκε να τους δώσει ο Δήμος σχολικά είδη για να πάνε στις τάξεις».

Τέλος, σχετικά με το τι θα πράξει ανεξάρτητα με την έκβαση των εκλογών της Κυριακής, διαβεβαίωσε: «Ήμουν πάντα στο ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσω να είμαι στο ΠΑΣΟΚ από οποιοδήποτε μετερίζι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις