Site icon NewsIT

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη έναντι Δούκα δίνουν οι στοιχηματικές

11.09.2024 | 13:21
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη έναντι Δούκα δίνουν οι στοιχηματικές

Πράσινη μετάβαση, ψηφιακός μετασχηματισμός, πληθωριστικό περιβάλλον. Οι προκλήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα σε ένα ρευστό γεωπολιτικό και κατ' επέκταση μακροοικονομικό πλαίσιο τίθενται επί τάπητος στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας του Economist, το οποίο διοργανώνεται το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt της Αθήνας σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ελληνική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), καθώς και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Σάββατο 25 ΜαΪου 2024 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Έντονες είναι οι διεργασίες το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, με Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να προηγούνται στην κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού θώκου, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγμή, στο χορό των προβλέψεων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 του μηνός, έχουν μπει και οι στοιχηματικές εταιρείες, με τις αποδόσεις να δείχνουν μία διαφοροποίηση σε σχέση με την εκτίμηση που υπήρχε πριν από περίπου ένα μήνα και τον Χάρη Δούκα, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν ως φαβορί, να χάνει πλέον έδαφος έναντι του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, τόσο στη Stoiximan όσο και στη Novibet, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ως επικρατέστερος νικητής, με απόδοση 1.95 και στις δύο εταιρείες, ενώ στην Bet365 η απόδοση για τον πρόεδρο του κόμματος πέφτει στο 1.90.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εμφανίζεται δεύτερος στην κούρσα και στις τρεις στοιχηματικές εταιρείες, με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 2.20 στη Stoiximan και στη Novibet και στο 2.37 στην Bet365.

Όσο αφορά στους υπόλοιπους υποψηφίους, φαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται στην τρίτη θέση, τον Παύλο Γερουλάνο στην τέταρτη και τους Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου να ακολουθούν.

Τα ποσοστά της Stoiximan για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

Τα ποσοστά της Novibet για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

Τα ποσοστά της Bet365 για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, πως οι τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για νέο πρόεδρο διεξήχθησαν στον Δεκέμβριο του 2021. Πρόεδρος, προς διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε του Γιώργου Παπανδρέου με 67,17%, έναντι 32,19%.

Στις ευρωεκλογές του 2024, το ΠΑΣΟΚ εξελέγη τρίτο, με ποσοστό 12,79%, παρά το στόχο που είχε θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για δεύτερο κόμμα. Έτσι, οι ευρωκάλπες διαμόρφωσαν νέους συσχετισμούς στο ΠΑΣΟΚ με στελέχη να ασκούν κριτική στην πολιτική του Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πως είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα, θέτοντας θέμα ηγεσίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version