Site icon NewsIT

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Χάρης Δούκας – Παύλος Γερουλάνος σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

02.10.2024 | 20:34
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Χάρης Δούκας – Παύλος Γερουλάνος σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Τις κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις τους πραγματοποίησαν απόψε στην Αθήνα οι Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος, τέσσερα 24ωρα πριν τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας έκανε την κεντρική πολιτική εκδήλωση του, στην Αθήνα και ειδικότερα στο γυμναστήριο του Πανελληνίου.

Ο Χάρης Δούκας διεκδικεί την προεδρία του κινήματος με σύνθημα «Ενώνουμε Δυνάμεις, κερδίζουμε όλοι μαζί την ελπίδα στις 6 Οκτώβρη!», τονίζει ότι χρειάζεται ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, συμμετοχικό, πλειοψηφικό που θα οδηγήσει προς μία προοδευτική διακυβέρνηση και τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας.

Χάρης Δούκας - Ομιλία στην Αθήνα - Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, από την οδό Σταδίου, μπροστά στην Παλαιά Βουλή, ανέπτυξε τα δικά του επιχειρήματα υπέρ της υποψηφιότητάς του, ως τη βέλτιστη επιλογή για την προεδρία του κινήματος στις εκλογές της Κυριακής.

«Ήρθε η ώρα» για πορεία νίκης του ΠΑΣΟΚ και αναγέννησης της χώρας, διαμήνυσε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ζητά την ψήφο για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης, με βάση το τρίπτυχο «Σχέδιο για την κοινωνία-Κόμμα που ακούει την κοινωνία- Ενότητα με προοπτική».

Από τη δική της πλευρά, η επίσης υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου, Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε απόψε στο Open για την υποψηφιότητά της, τις απαιτήσεις του κόσμου και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. «Πιστεύω ότι έχω πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά», τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

Συνέντευξη στο «Attica» παραχώρησε απόψε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία επιτέθηκε στον Χάρη Δούκα για τη φράση του συνυποψηφίου της στην κεντρική του προεκλογική ομιλία στο γήπεδο του Πανελληνίου, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ξανά δεκανίκι της ΝΔ».

«Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να το πάρει πίσω. Και η κυβέρνηση Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση Βενιζέλου ουσιαστικά έσωσαν τη χώρα, έβαλαν πλάτη και πλήρωσαν για τα αμαρτήματα δεκαετιών και κυρίως της κυβέρνησης Καραμανλή. Είμαι εδώ σταθερά», υπογράμμισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Απαντώντας, επίσης, σε όσους την κατηγορούν για απουσία από το πολιτικό προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «είμαι από τα 18 μου στο ΠΑΣΟΚ. Έχω περάσει τις πιο δύσκολες στιγμές έχω δώσει κάθε είδους μάχες και έχω εκλεγεί σε Αθήνα και περιφέρεια. Πέρασα την πραγματικά δύσκολη περίοδο όταν μας έβαζαν φωτιές στα σπίτια μας και κρεμάλες στις πλατείες για τους βουλευτές και τότε έγινε μία τεράστια προσπάθεια για να σωθεί η χώρα».

Στη Λάρισα βρέθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος παρέθεσε ομιλία στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, παρουσία τοπικών στελεχών, φίλων και μελών της παράταξης.

«Μετά την πρωτοφανή καταστροφή, οι πληγές στη Θεσσαλία δεν έχουν κλείσει και το πλήγμα που έχει υποστεί η αγροτική οικονομία είναι καίριο, είναι πρωτοφανές», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης, συμπληρώνοντας:

«Δυστυχώς το κράτος κρίνεται τελείως αναξιόπιστο, γιατί παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις, έκανε ελάχιστα πράγματα κι έχει μεγάλη σημασία να μιλήσουμε εδώ, από τη Λάρισα, κέντρο περιφερειακής ανάπτυξης, για τη νέα, μεγάλη αλλαγή, που θα συνδεθεί με την ξεχασμένη ελληνική επαρχία, με ένα πραγματικό σχέδιο αναζωογόνησης της υπαίθρου. Τώρα είναι η ώρα η επαρχία να είναι η ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας και της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, τόνισε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», ενώ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πάει άλλο», κάλεσε τα μέλη του κόμματος να δώσουν την Κυριακή «το πιο ισχυρό μήνυμα αλλαγής και ανατροπής για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη», αλλά και «να ξαναβάλουμε όλοι μαζί το ΠΑΣΟΚ στη θέση που του αναλογεί».

Οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής (06.10.2024).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version