Site icon NewsIT

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Νικητές και ηττημένοι

14.10.2024 | 10:55
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Νικητές και ηττημένοι

Debate των υποψηφίων για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. Στην τηλεμαχία συμμετείχαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης. Tις ερωτήσεις στους υποψηφίους υπέβαλαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ είναι οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής μάχης για την προεδρία του κόμματος. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος κατάφερε να ανανεώσει την θητεία του στο τιμόνι του κινήματος και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο με ένα μεγάλο ποσοστό.

Και το ΠΑΣΟΚ όμως ως κόμμα έδειξε για ακόμα μια φορά ότι έχει το ιστορικό βάθος και τέτοια διείσδυση στην κοινωνία καθώς για μια εσωκομματική διαδικασία κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είτε αναζητούν πολιτική στέγη είτε ανήκουν στις τάξεις του κινήματος και άρχισαν πάλι να πιστεύουν σε αυτό.

Το εύρος της νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους με μια εξαίρεση, αυτή της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία την ώρα που ακόμα γινόταν καταμέτρηση έσπευσε να προειδοποιήσει τον κ. Ανδρουλάκη ότι το 60% δεν είναι μόνο δικό του.

Από κάποιους η στάση της χαρακτηρίστηκε «μικρόψυχη» καθώς το timing δεν ήταν καθόλου σωστό και από τα λεγόμενά της εξέλειπε ο πολιτικός πολιτισμός που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Αν κάποιος θα μπορούσε να προειδοποιήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, αυτός θα ήταν ο Παύλος Γερουλάνος», έλεγε παλιό κομματικό στέλεχος.

Και εξηγούσε ότι και ο Παύλος Γερουλάνος συγκαταλέγεται στους νικητές των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ καθώς είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη εντός του κόμματος και αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τον Ανδρουλάκη.

Αυτό που μένει πλέον να δούμε είναι αν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  λαμβάνοντας το μήνυμα θα προχωρήσει στην δημιουργία ενός εκτελεστικού γραφείου στο οποίο θα χωρέσουν όλοι και θα συνδιοικήσουν μαζί του ή αν θα ακολουθήσει το μοναχικό δρόμο της περιχαράκωσης που είχε στην πρώτη του θητεία.

Χθες (13/10/24) ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε ψηλά τον πήχη δηλώνοντας ότι θα κερδίσει στις επόμενες εθνικές εκλογές τη ΝΔ. Και αυτό δεν θα το καταφέρει μόνος του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version