Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Οι 2 παράγοντες που οδήγησαν στη νίκη – Τι θα κάνουν στο 2ο γύρο οι άλλοι υποψήφιοι

Πραγματικό σοκ αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έκοψε πρώτος το νήμα της εκλογικής διαδικασίας με ποσοστό 45,47% και την Εφη Αχτσιόγλου να έρχεται δεύτερη με 36,21%. Έτσι η τελική μάχη για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί την επόμενη Κυριακή, στο 2ο γύρo των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Νίκος Παππας ήρθε τρίτος με ποσοστό 8,64%, ο Εκλείδης Τσακαλώτος 8,4% και ο Στέφανος Τζουμάκας πήρε 1,28%. Να σημειώσουμε ότι στις κάλπες προσήλθαν 143.800 ψηφοφόροι και τα νέα μέλη ήταν 39.800.

Στην Κουμουνδούρου μετά τα πρώτα αποτελέσματα επικράτησε μούδιασμα καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν την δυναμική που είχε ο πέμπτος υποψήφιος.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η διαφορά των 9 μονάδων πολύ δύσκολα μπορεί να ανατραπεί από την Έφη Αχτσιόγλου ωστόσο εμφανίζεται να θέλει να δώσει την μάχη της μέχρι το τέλος εκτός και αν αλλάξει κάτι τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Τι θέση θα πάρουν για το 2ο γύρο οι άλλοι υποψήφιοι

Να σημειώσουμε εδώ ότι όπως δείχνουν όλα ένα μεγάλο ποσοστό της «Ομπρέλας» στην οποία ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήγε από την πρώτη κάλπη στην Εφη Αχτσιόγλου, ενώ όλα δείχνουν ότι ο ίδιος θα κατευθύνει και το ποσοστό που πήρε προς την Εφη Αχτσιόγλου.

Αντίθετα ο Νίκος Παππάς που εμφανίζεται από τους κερδισμένους της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται να πάρει δημόσια θέση στέλνοντας με τον τρόπο του τους ψηφοφόρους του προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως φαίνεται ο άνθρωπος που για πολλούς είναι ξένο σώμα μέσα στην Κουμουνδούρου, κατάφερε να πείσει του πολίτες ότι αξίζει την ψήφο τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και μέσα στο κόμμα του και εκτός.

Οι 2 παράγοντες για την επικράτηση Κασσελάκη

Στην επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη μέτρησαν δύο πράγματα.

Πρώτον κατάφερε να πείσει τους πολίτες ότι μόνο αυτός μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεύτερον ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κουράστηκαν να βλέπουν ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται διαρκώς στην δίνη της εσωστρέφειας και το οποίο δεν αποτελούσε πειστική λύση ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Με λίγα λόγια οι πολίτες επέλεξαν να μην δώσουν συνέχεια στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τον βαθύ πυρήνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά να δώσουν μία ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο ο οποίος μπορεί να μην έχει καμία αναφορά στο κόμμα έχει όμως έχει απήχηση στην κοινωνία.

Οι πρώτες πληροφορίες για μεγάλη νίκη του Κασσελάκη και ο ενθουσιασμός στο επιτελείο του

Κανείς ούτε και οι πιο στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την τόσο μεγάλη νίκη που σημείωσε ο εξ Αμερικής προερχόμενος υποψήφιος.

Από την πρώτη στιγμή έφτασαν στα γραφεία του Στέφανου Κασσελάκη στην οδό Στουρνάρη 17, ο Θάνος Μωραΐτης ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Δώρα Αυγέρη και η Ραλία Χρηστίδου οι οποίοι άρχισαν να έρχονται σε επαφή με τους εκλογικούς αντιπροσώπους.

Τα αποτελέσματα που έφτασαν από την επαρχία έδειξαν ένα μεγάλο προβάδισμα για τον Στέφανο Κασσελάκη το οποίο επιβεβαιώθηκε όσο περνούσαν οι ώρες.

Δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη βρισκόταν από την πρώτη στιγμή ο πατέρας του Θεόδωρος Κασσελάκης, ο οποίος μάλιστα χθες – σχετικά νωρίς – εμφανίστηκε συγκινημένος και αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε οι πληροφορίες λένε ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης είναι και ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται δίπλα του σε όλες τις επαφές του και σε όλες τις κινήσεις που κάνει.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο» - Η αναφορά στο λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη και στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ