Παρασκευή, 19 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Εκλογικός νόμος: Ομοβροντία τροπολογιών από την αντιπολίτευση!

Εκλογικός νόμος: Ομοβροντία τροπολογιών από την αντιπολίτευση!

Mε ομοβροντία τροπολογιών απαντά η Αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο αλλαγής του εκλογικού νόμου της Κυβέρνησης.

Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία 22 σελίδων υπογεγραμμένη από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική της Ομάδας για δικαίωμα ψήφου στους έλληνες του εξωτερικού και κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρείς μικρότερες επιμέρους περιφέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Το Ποτάμι από την πλευρά απάντησε με θεσμικό τρόπο στον αποσπασματικό και καιροσκοπικό εκλογικό νόμο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταθέτοντας 2 + 1 τροπολογίες στον εκλογικό νόμο και προτείνοντας την κατάργηση του bonus των 50 εδρών και αντικατάσταση με αναλογικότερο σύστημα, το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατοχύρωση της ψήφου στα 17 και όχι στα 16, που προωθεί η κυβέρνηση.

Δύο τροπολογίες έχει από την χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής προτείνει δια του εισηγητού του Κώστα Σκανδαλίδη και το ΠΑΣΟΚ με την μορφή προτάσεων. Η μία πρόταση αφορούσε την επιστολική ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού για την εκλογή δύο βουλευτών σε τρείς νέες έδρες, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας- Αφρικής – Ωκεανίας. Η δεύτερη πρόταση αφορούσε κατατμήσεις των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Προτάσεις – τροπολογίες συναφείς και από τα τρία κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε