Site icon NewsIT

Έκοψαν τις σπατάλες στη Βουλή, αλλά μπορούν και καλύτερα

31.08.2016 | 17:53
Έκοψαν τις σπατάλες στη Βουλή, αλλά μπορούν και καλύτερα

Η σπάταλη ελληνική Βουλή κατάφερε φέτος να εξοικονομήσει το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις δαπάνες της, αλλά σίγουρα μπορούν και καλύτερα, εάν αναλογιστεί κανείς τι έχουν κόψει οι πολίτες τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τη διάσκεψη των προέδρων πως η ετήσια εξοικονόμηση των δαπανών από την υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού έφτασε στο ποσό των 4.497.033,44 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα προέρχονται κατά ένα μεγάλο μέρος από τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών και συνολικά από αυτό το “ψαλίδι” συγκεντρώνεται το ποσό των 2 εκατομμυρίων 54 χιλιάδων ευρώ.

Ένα μικρό ποσό της τάξεως των 106.000 ευρώ προκύπτει από τη μείωση της δαπάνης για την υγειονομική περίθαλψη των βουλευτών, ενώ περίπου 314.000 ευρώ μείωση στον προϋπολογισμό προέρχεται από τη μείωση του προκλητικού επιδόματος “οργάνωσης του γραφείου των βουλευτών”.

Επίσης, παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να μην χρησιμοποιούν οι βουλευτές τουλάχιστον του ΣΥΡΙΖΑ τα βουλευτικά οχήματα, επειδή αυτό ποτέ δεν συνέβη, τουλάχιστον υπήρξε επαναδιαπραγμάτευση του leasing. Από αυτή την επαναδιαπραγμάτευση προέκυψε σημαντικό όφελος 655.000 χιλιάδων ευρώ.

Η Βουλή επίσης κατάφερε να μαζέψει την σπατάλη που γινόταν σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Συγκεκριμένα, εξοικονομήθηκαν 272.850 ευρώ στη σταθερή τηλεφωνία και 64.000 για τα κινητά.

Ένα ποσό που ξεπερνά τις 500.000 χιλιάδες ευρώ μειώθηκε επίσης από τον προϋπολογισμό της Βουλής, λόγω της διακοπής της μίσθωσης νέων χώρων ή την αναπροσαρμογή των ενοικίων, ενώ τέλος από τη διακοπή των συμβάσεων στα συνεργεία καθαρισμού υπήρξε όφελος 475 χιλιάδων ευρώ.

Συνολικά εξοικονομήθηκαν περίπου 4,5 εκατομμύρια αλλά σίγουρα μπορούν και καλύτερα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version