Δευτέρα, 8 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Έξαλλος ο Παπανδρέου με την… επίθεση ενότητας – “Θα κάνω κόμμα”!

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο σχεδιασμός του Γιώργου Παπανδρέου για τη δημιουργία νέου κόμματος φαίνεται πως δεν αλλάζει παρά τις πιέσεις, προτροπές και την επίθεση ενότητας που δέχεται για να αποφευχθεί η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί με έκπληξη, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, το γεγονός ότι όσοι σπεύδουν να τον πείσουν να παραμείνει στις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ είναι όλοι αυτοί που από το 2007 και μέχρι το 2011 στάθηκαν απέναντί του επιδιώκοντας επί της ουσίας τον εξοστρακισμό του από το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική ζωή.

Μάλιστα οι χθεσινές δηλώσεις του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του Κώστα Λαλιώτη και σήμερα του Γιάννη Σγουρού και του Γιάννη Καψή προκάλεσαν την οργή του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσουν ή να σχολιάσουν, εκτιμώντας όμως ότι οι κινήσεις αυτές εκπορεύονται από την Χαριλάου Τρικούπη με καθαρά επικοινωνιακά κίνητρα, ώστε να μην κατηγορηθούν ότι δεν προσπάθησαν να διαφυλάξουν την ενότητα.

Πάντως χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «θα ανταποκριθεί στο καθήκον του», δίνοντας σε αντάλλαγμα αφενός όποια θέση στα ψηφοδέλτια επιθυμεί και αφετέρου Συνέδριο του κόμματος αμέσως μετά από τις εκλογές.

Παράλληλα συνεχίζεται το μπαράζ… προτροπών προς τον κ. Παπανδρέου να μην διασπάσει το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου.

“Σε αυτή την περίοδο, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πορευτεί διαιρεμένο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να στείλει το λάθος μήνυμα ότι η μάχη είναι για τα ιμάτια του κόμματος και όχι για το καλό της πατρίδας” τονίζει με δήλωσή του ο Γιάννης Σγουρός, επισημαίνοντας πως “ο καταστροφικός κύκλος της εσωστρέφειας και των κομματικών στρατών που άνοιξε το 2007 πρέπει επιτέλους να κλείσει και το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει σελίδα, εάν θέλει να υπάρχει και στο μέλλον. Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πορευτεί ενωμένο προς την κάλπη, ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δρόμος μαρτυρίου (σ.σ. Via Dolorosa)”.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καψής ανέφερε: “στις κρίσιμες αυτές στιγμές για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα μου έρχονται στον νου τα λόγια του ιδρυτού του, του Ανδρέα Παπανδρέου, προς τον γιο του Γιώργο «δεν φτιάξαμε ένα κόμμα για καρέκλες και οφίκια. Φτιάξαμε ένα κίνημα που θα ζήσει για πολλά.., πολλά, πολλά χρόνια». Της κείνου ρήμασι πειθόμενος απευθύνω υστάτη έκκληση να μη διασπάσει κανείς το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο γιος του ιδρυτή του. Βαριά η ευθύνη όλων μας απέναντι στην Ιστορία“.

Η αγωνία των βουλευτών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου κατεβάσει δικό του κόμμα στις εκλογές μια σειρά στελεχών που εκλέγονται σε κρίσιμες περιφέρειες κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί τέλος ότι αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση, που έχει ταχθεί υπέρ ενός κόμματος Παπανδρέου, καθώς πρότεινε το σύνολο των στελεχών να κατέβουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τη δέσμευση όμως του προέδρου ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνει Συνέδριο εκλογής νέου Προέδρου από τη βάση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε