Τρίτη, 5 Νοε.
15oC Αθήνα

Έξαλλος ο Τσοβόλας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Λέει ψέματα σαν τον πατέρα του!

φωτό αρχείου eurokinissi
φωτό αρχείου eurokinissi

Μια αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή το περασμένο Σάββατο, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Τσοβόλα που με μακροσκελές άρθρο του εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηριστικά πει στην ομιλία του: “Το “Τσοβόλα δώστα όλα” το πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα”.

Στο άρθρο του ο Δημήτρης Τσοβόλας περιλαμβάνει πίνακες με απολογιστικά στοιχεία και κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα.

“Πάντοτε η ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθούσε με τα ψεύδη να εξαπατήσει πολιτικά τον ελληνικό λαό για να αναρριχηθεί στην εξουσία και να του χαλκεύσει δεινά, συνεχίζει και σήμερα την ίδια πολιτική, ακυρώνοντας το ψευδεπίγραφο πολιτικό του μήνυμα για σύναψη δήθεν «συμφωνίας αλήθειας» με τον ελληνικό λαό…” γράφει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Μάλιστα όπως προσθέτει: “Αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρνηθεί να ανταποκριθεί και στο σημερινό αίτημά μου για ανοιχτό διάλογο ενώπιον του ελληνικού λαού προς ανάδειξη της αλήθειας, όπως και ο Κων/νος Μητσοτάκης έκανε είκοσι πέντε χρόνια που ζητώ ανοιχτό διάλογο, τότε θα αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κοινός συκοφάντης”.

Ολόκληρο το άρθρο του Δημήτρη Τσοβόλα στην Εφημερίδα των Συντακτών:

“Μιμούμενος τον πατέρα του Κων/νο Μητσοτάκη ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθυμίζοντας στον ελληνικό λαό ότι «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά», επανέλαβε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του έτους 2017, τα ψευδή και τα απατηλά λόγια του πατέρα του (προέδρου της Ν.Δ. κατά την περίοδο 1990-1993), ότι δήθεν «η πολιτική τού Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» κατέστρεψε τη χώρα.

Αυτό βέβαια το απατηλό σύνθημα ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. το εξεστόμισε χωρίς να το στηρίζει σε οικονομικά στοιχεία, παρότι γνωρίζει ότι η αλήθεια είναι τελείως αντίθετη. Αυτό γιατί, όπως προκύπτει από δημοσιευθέντα πολλάκις αδιαμφισβήτητα απολογιστικά στοιχεία της Βουλής και των αρμοδίων ελληνικών και ευρωπαϊκών στατιστικών υπηρεσιών, το δημόσιο χρέος στις 31.12.1989 ανήρχετο στο ποσό των 6.699 δισ. δραχμών ή σε ευρώ στο ποσό των 19,5 δισ., ενώ λόγω της αλλοπρόσαλλης και ταξικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. την περίοδο 1990-1993 πολλαπλασιάστηκε και ανήλθε στο ποσό των 23.431 δισ. δραχμών και την περίοδο 2004-2009 ανήλθε στο ποσό των 273,5 δισ. Ευρώ.

Σε ποσοστό δε στο ΑΕΠ το δημόσιο χρέος το 1989 ήταν 61,5%, ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέδωσε το 2009 δημόσιο χρέος που ανήλθε στα 273,556 δισ. ευρώ και σε ποσοστό 106% του ΑΕΠ, παρότι εισέπραξε το Δημόσιο τεράστια ποσά από την πώληση εθνικού πλούτου και κερδοφόρων ΔΕΚΟ.

Τα τελευταία στοιχεία ήταν εκτιμήσεις, ενώ διαμορφώθηκε τελικά το χρέος αυτό στο 124% του ΑΕΠ το 2009. Το πιο σημαντικό δε είναι ότι το 1989 από το σύνολο του ανωτέρω δημοσίου χρέους μόνο το 28% ήταν εξωτερικό, ενώ το 2009 το εξωτερικό χρέος ανήλθε στο 80%, με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα έρμαιο στα χέρια των ξένων δανειστών και όμηρος της καταστροφικής πολιτικής της Ν.Δ.

Ακόμη πρέπει να σημειωθεί ότι το 1989 το δημόσιο χρέος ανήρχετο σε 19,5 δισ. ευρώ (μετατρεπόμενο σε ευρώ), παρότι η κυβέρνηση του προοδευτικού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981-1989 εγκαθίδρυσε το κράτος πρόνοιας, βελτίωσε σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των ξεχασμένων από τη συντηρητική παράταξη πολιτών (μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων κ.λπ.) και οδήγησε σε ανάπτυξη με ποσοστό αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ κατά ποσοστό 4% το 1988 και 1989.

Το πιο σημαντικό δε ήταν ότι με την κυβερνητική πολιτική εκείνης της περιόδου το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε την ανεργία σε ποσοστό 7%, όταν ο μέσος όρος της ανεργίας στην ΕΟΚ (τώρα Ε.Ε.) ανερχόταν στο 10%.

Παράλληλα η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μείωσε σταδιακά τον πληθωρισμό από 25% που παρέδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1981 στο 13% το 1989, το δε έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών από 2,5 δισ. δολάρια που παρέδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα 900 εκατ. δολάρια το 1989.

Αυτά τα αδιαμφισβήτητα απολογιστικά στοιχεία τα γνωρίζει πολύ καλά και ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ., όπως και ο Κων/νος Μητσοτάκης, αλλά επειδή πάντοτε η ηγεσία της Ν.Δ. προσπαθούσε με τα ψεύδη να εξαπατήσει πολιτικά τον ελληνικό λαό για να αναρριχηθεί στην εξουσία και να του χαλκεύσει δεινά, συνεχίζει και σήμερα την ίδια πολιτική, ακυρώνοντας το ψευδεπίγραφο πολιτικό του μήνυμα για σύναψη δήθεν «συμφωνίας αλήθειας» με τον ελληνικό λαό.

Με ψέματα όμως και με πολιτικές απάτες δεν χτίζεται ούτε ο εκσυγχρονισμός, ούτε προωθούνται τα συμφέροντα της χώρας και του λαού. Καλά θα κάνει ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. να τεκμηριώσει αυτά που λέει για την περίοδο 1981-1989 σε συγκεκριμένα απολογιστικά στοιχεία.


Γι’ αυτό τον καλώ σε ανοιχτό διάλογο, ενώπιον του ελληνικού λαού, σε όποιο ΜΜΕ αυτός επιλέξει και με όποιον συντονιστή δημοσιογράφο αυτός θέλει, για να σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι της Ν.Δ., το οποίο επαναλαμβάνει διαχρονικά επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση: «Ο λύκος τρίχα αλλάζει, δέρμα δεν αλλάζει»

Οσα χρόνια και αν περάσουν, οι ηγέτες της συντηρητικής παράταξης δεν εννοούν να εκσυγχρονιστούν και να πουν κάποτε και κάποιες αλήθειες στον ελληνικό λαό. Για να αποδείξω δε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στα στελέχη της Ν.Δ. ότι η αλήθεια είναι πως η συντηρητική παράταξη είναι εκείνη που κατέστρεψε τη χώρα και την κοινωνία, θα δημοσιεύσω για πολλοστή φορά τους πίνακες της διαχρονικής εξέλιξης του δημοσίου χρέους, τους οποίους αν ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να τους αμφισβητήσει, ας έλθει δημόσια να μας το πει, αντί να κρύβεται πίσω από τα έωλα και παραπλανητικά συνθήματα.

Από τον πίνακα 1 προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία ότι είναι αναληθές και σκόπιμο αυτό που επί είκοσι πέντε και πλέον χρόνια υποστήριζε η Ν.Δ. και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ότι υπερχρεώθηκε η χώρα μας το 1989 λόγω της κοινωνικής πολιτικής και άλλων παροχών που δόθηκαν στον ελληνικό λαό την περίοδο 1981-1989. 

Προκύπτει, αντίθετα, ότι μετά το 1989, παρότι πάρθηκαν αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα και εκποιήθηκε μέρος της εθνικής περιουσίας, το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε σημαντικά και ως ποσοστό στο ΑΕΠ και σε απόλυτους αριθμούς. Επίσης είναι γνωστό ότι και η ανεργία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, σήμερα τετραπλασιάστηκε και έφτασε στο 25%.

 

Ασφαλώς η Ν.Δ. και ο σημερινός αρχηγός της, όπως και παλαιότερα ο Κων/νος Μητσοτάκης, είχαν και έχουν κάθε λόγο να διατυπώνουν ψευδή συνθήματα, γιατί, γι’ αυτούς και για τη συντηρητική παράταξη, οι δαπάνες για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων καθώς και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η ανάπτυξη που φέρνει απασχόληση και όχι συσσώρευση υπερκερδών στις τράπεζες και τις πολυεθνικές οικονομικές μονάδες, αποτελούν περιττές και οικονομικά αναποτελεσματικές δαπάνες.

Αυτό γιατί ο νεοφιλελευθερισμός αντιμετωπίζει τις κοινωνίες ως μάζες, μέσα από αριθμούς και δείκτες, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους.

Γι’ αυτό προωθεί διεθνώς και στη χώρα μας συνεχώς μετά το 1989 και μέχρι σήμερα πολιτικές απάνθρωπης λιτότητας, που οδηγούν στην τρομακτική αύξηση της ανεργίας, στη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού και στην κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, για να υπάρξουν μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να πληρώνονται τοκοχρεολύσια στους πάσης φύσεως δανειστές και να δημιουργούνται υπερκέρδη στις οικονομικές ελίτ.

Αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αρνηθεί να ανταποκριθεί και στο σημερινό αίτημά μου για ανοιχτό διάλογο ενώπιον του ελληνικού λαού προς ανάδειξη της αλήθειας, όπως και ο Κων/νος Μητσοτάκης έκανε είκοσι πέντε χρόνια που ζητώ ανοιχτό διάλογο, τότε θα αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κοινός συκοφάντης.

Θα αποδείξει επίσης ότι το αφήγημά του περί συμφωνίας αλήθειας είναι ένα απατηλό πυροτέχνημα με το οποίο προσπαθεί να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική που πρεσβεύει, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ακολουθεί τις πιο απαράδεκτες παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις του παρελθόντος που καταδίκασε και καταδικάζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Επιτέλους, κάποτε θα ασκήσουν πολιτική ξανά τα κόμματα, αντί για διαχείριση μιας ξεπερασμένης παλαιάς νοοτροπίας που υποβαθμίζει τους πολίτες, τους θεσμούς και την αξιοπιστία της χώρας;”

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο πίνακας 1 περιλαμβάνεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού έτους 1998, σελ. 180.

Πηγή: efsyn
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε