Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Εξαναγκαστικά και βίαια μέτρα “βλέπει” ο Α. Λοβέρδος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την τιμωρία Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου ζήτησε ο Γερ. Γιακουμάτος στην  Βουλή κατά την συζήτηση

για τον προϋπολογισμό.

Μέτρα εδώ και τώρα για την ανάκαμψη της οικονομίας ζήτησαν οι υπουργοί Εργασίας και Παιδείας. “Εάν το α’ τρίμηνο του 2010 η χώρα δεν πλοηγήσει τις δυνάμεις της στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, μετά τα μέτρα θα είναι εξαναγκαστικά και βίαια” είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: “τo ζητούμενο δεν είναι να απαντήσουμε με τις πολιτικές μας μόνο στις αγορές και στα spred’s αλλά να έχουμε ένα βάθος στην πολιτική μας. Σαφώς πρέπει να απαντήσουμε στις αγορές μέσα στις οποίες καλούμαστε να λειτουργήσουμε αλλά εάν απαντήσουμε μόνο σε αυτές πολύ γρήγορα θα επιστρέψουμε και πάλι εδώ που είμαστε”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος επέκρινε τον κ. Παπακωνσταντίνου.”Ευχόμαστε να χαμογελάτε γιατί η ΜOODY’S δεν μας υποβάθμισαν πολύ, αλλά λίγο λιγότερο από ότι περιμένατε” είπε και τόνισε πως με τέτοιες δηλώσεις “δίνετε ένα εξαιρετικά λανθασμένο μήνυμα διότι πίσω από αυτό κρύβεται πιθανότατα και η πιο απαισιόδοξη εκτίμηση που έχετε για την ελληνική οικονομία. Όμως θα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες, την υπομονή και την επιμονή αυτού του λαού να παράγει πλούτο. Αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής ανέφερε πως “η μόνιμη επωδός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ότι όλοι πρέπει να πληρώσουν για να βγει η χώρα από την κρίση” αλλά ο στόχος τους είναι να περάσει “ένα κλίμα φόβου, η λογική της υποταγής και του συμβιβασμού στον λαό”.

Νωρίτερα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος επιτέθηκε στον Γ. Αλογοσκούφη και τον Γ. Παπαθανασίου. “Κουράστηκα να απολογούμαι και να βρίσκομαι κατηγορούμενος στον έντιμο πολίτη… ότι όλοι το ίδιο είστε, ότι όλοι φταίτε, ότι εσείς μας χρεοκοπήσατε. Ε όχι! Δεν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη! Εάν σε μια ανώνυμη επιχείρηση ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος την λεηλατήσουν, την υποθηκεύσουν και την χρεοκοπήσουν, θα απωληθούν και θα τιμωρηθούν. Δεν θα έπρεπε και οι εκάστοτε Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας που με τα ψέματα τους, τα πλασματικά στοιχεία χρεοκόπησαν τη χώρα, να τιμωρηθούν; Ίσως τότε και οι επόμενοι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας να ήταν περισσότερο προσεκτικοί!,” δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος.

“Η Κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη των δικών της μεγαλοστομιών. Εδώ και 2,5 μήνες έχουμε μόνο ανακοινώσεις προθέσεων. Εξακολουθείτε να ζείτε σε ένα πλασματικό κόσμο. Πάγωσε ή ανέστειλε όλες τις πρωτοβουλίες που θα έδινα πόρους στο δημόσιο, παρουσιάζει ως καινούριο συνενώσεις φορείς μας που είχε αποφασίσει η δική μας κυβέρνηση.
Όλα αυτά γιατί; Για να φουσκώσει τεχνητά το έλλειμμα και να το φέρει αργότερα εκεί που θα ήταν αρχικά;” δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και γραμματέα του κινήματος, Σωκράτη Ξυνίδη: “Ο κ. Αντώναρος εξακολουθεί να ζει τον κόσμο της επικοινωνίας και δυσκολεύεται πολύ να απαντήσει. Τον Αύγουστο έβγαινε ή δεν έβγαινε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και έλεγε για έλλειμμα 6% ή 8%, ενώ ήταν διψήφιο; Λέγατε ψέματα στον ελληνικό λαό.

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε