Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Η πρόταση που δεν κατατέθηκε ποτέ! Τζάμπα “έτρεχαν” τους βουλευτές της ΝΔ

Η πρόταση που δεν κατατέθηκε ποτέ! Τζάμπα “έτρεχαν” τους βουλευτές της ΝΔ

Αναπάντητα ερωτήματα στους βουλευτές της ΝΔ άφησε η χθεσινή στάση του κόμματός τους στη συνεδρίαση για τη συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.

Στη συνεδρίαση του άτυπου 15μελούς Πολιτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση πρότασης από πλευράς ΝΔ η οποία θα εξετάζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 1981 μέχρι και σήμερα.

Η πρόταση αυτή ωστόσο αποτελεί ουσιαστικά επαναφορά αυτής που είχε υποβάλει η Ν.Δ στις 26 Φεβρουαρίου του 2010 για την περίοδο από το 1981 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010, με την προσθήκη του μετέπειτα διαστήματος μέχρι και σήμερα (των δύο μηνών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμπεριλαμβανομένων).

Παράλληλα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είχε αποφασιστεί ακόμη η επίσπευση της συγκέντρωσης των υπογραφών όλων των βουλευτών της ΝΔ προκειμένου η “γαλάζια” πρόταση να κατατεθεί έγκαιρα και να τεθεί προς ψήφιση μαζί με εκείνη που κατατέθηκε απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Ωστόσο ενώ οι περισσότεροι “γαλάζιοι” βουλευτές κλήθηκαν εσπευσμένα από τη γραμματεία της ΚΟ μέσα στο σαββατοκύριακο προκειμένου να μαζευτούν έγκαιρα οι υπογραφές του συνόλο της ΚΟ, άκουσαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την έναρξη της συζήτησης για την κυβερνητική πρόταση για εξεταστική
να αναφέρει ότι η πρόταση της Ν.Δ θα εγγραφεί και θα συζητηθεί ξεχωριστά σε διαφορετική ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε αρμοδίως ότι η …γραμμή της ΝΔ αλλάζει και έτσι ενώ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου έσπευσε να δεχτεί το ότι οι δύο προτάσεις θα συζητηθούν μαζι, εκείνος τελικά το αρνήθηκε. Πάντως σε πηγαδάκι βουλευτών της ΝΔ λίγο αργότερα στο εντευκτήριο της βουλής γινόταν λόγος για μια λάθος κίνηση καθώς την πρόταση της ΝΔ ήταν διατεθειμένοι να την ψηφίσουν και οι Κ.Ο του ΚΚΕ και του ΠΟΤΑΜΙ.

Την έντονη δυσφορία του για τη στάση αυτή που κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νικήτας Κακλαμάνης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κακλαμάνης εσπευσε να ρωτήσει τον Μάκη Βορίδη για την αλλαγή στάσης του κόμματος, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι έλαβε αρμοδίως την απάντηση ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΝΔ δεν θέλησε να κρατήσει μια στάση που θα δυσαρεστούσε το ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε βγάλει ανακοίνωση κατά του Κώστα Καραμνλή όταν δοθηκε στη δημοσιότητα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πιυ αφηνε εκτός την περίοδο 2004 – 2009 και η οποία έμεινε ανάπαντητη από τη Συγγρού.

Από την άλλη πάντως συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ διέψευδαν ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση για να ζητηθουν οι δυο προτάσει μαζί. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι οι δυο προτάσεις δεν είναι συναφείς και “δεν μπορούμε να τις τσουβαλιάζουμε”.

Για το αν η ΝΔ βιαζόταν να καταθέσει την πρόταση της το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να μπορέσει να συζητηθούν οι δυο προτάσεις μαζί είναι το γεγονός οτι γύρισαν εσπευσμένα στην Αθήνα τρεις βουλευτές οι οποίοι βρισκόταν το Σαββατοκύριακο στο Άγιο Όρος και κλήθηκαν από τη Γραμματεία της ΚΟ να γυρίσουν εσπευσμένα προκειμένου να υπογράψουν την πρόταση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε