Site icon NewsIT

Εξω από τις λίστες οι βουλευτές με τρύπιο “πόθεν έσχες”

02.09.2015 | 11:15
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρύπια «πόθεν έσχες» έχουν δεκάδες βουλευτές. Μάλιστα 31 από αυτούς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση. Τουτέστιν εκ πρώτης όψεως είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Συγκλονιστική η είδηση. Σκάνδαλο πρώτο μεγέθους ιδίως από τη στιγμή που η φοροδιαφυγή ενοχοποιείται ως μία από τις γενεσιουργές αιτίες της κρίσης και της συνακόλουθης ταλαιπωρίας του ελληνικού λαού.

Κι΄ όμως τα κόμματα δεν συγκλονίστηκαν. Λέτε γιατί γνωρίζουν πως πρόκειται για συνήθεις υποθέσεις; Δεν θα θέλαμε να το πιστέψουμε γιατί τότε θα έπρεπε να αποχαιρετίσουμε κάθε ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει σε αυτή την έρημη τη χώρα, σε αυτή την κακότυχη πατρίδα.

Το μεγαλύτερο κακό είναι πως οι πολίτες δεν γνωρίζουν τα ονόματα αυτών των ¨πατέρων του έθνους¨ (αλήθεια τι λέει επ΄ αυτού η συνήθως λαλίστατη Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου;). Αλλά και να τα ήξεραν δεν θα μπορούσαν να τους τιμωρήσουν στις επερχόμενες εκλογές διότι γίνονται με λίστα και δεν έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα της επιλογής.

Γι΄ αυτόν, αλλά και για λόγους που άπτονται της ηθικής και της εντιμότητας του πολιτικού συστήματος, καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων να μην τοποθετήσουν κανένα από τους βουλευτές που έχουν πρόβλημα με το ¨πόθεν έσχες¨ τους στις λίστες για τις εκλογές.

Είναι στοιχειώδης ηθική και πολιτική υποχρέωση των κομμάτων και των αρχηγών τους να εξοστρακίσουν τους ύποπτους για φοροδιαφυγή για όσο διάστημα η υποψία πλανάται και δεν αποδεικνύουν οι ίδιοι την αθωότητά τους.

Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για τον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν αν θέλουν να ελπίζουν στην ανόρθωση του ηθικού αναστήματος του καταρρακωμένου πολιτικού συστήματος.

Αν το αρνηθούν, τότε οι πολίτες έχουν την ηθική υποχρέωση να τιμωρήσουν τα πολιτικά κόμματα που θα συμπεριλάβουν φοροφυγάδες, δηλαδή επίορκους πολιτικούς ουσιαστικά, στις λίστες τους.

Γι΄ αυτό καλείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου να δώσει τα ονόματα στη δημοσιότητα , εφόσον πιστεύει στη διαφάνεια, ώστε να μπορεί ο πολίτης να κάνει την επιλογή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version