Τετάρτη, 28 Αυγ.
32oC Αθήνα

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού – Επιστολή Παππά στον πρόεδρο της Βουλής

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού – Επιστολή Παππά στον πρόεδρο της Βουλής
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Αθηνά Λινου τίθεται και επισήμως εκτός της ΚΟ του κόμματος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να την καλεί να παραδώσει την έδρα της.

Στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα  διαβιβάστηκε η  επιστολή διαγραφής της βουλευτού του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών κυρίας Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Την επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας το πρωί της Παρασκευής.

«Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού» αναφέρει η επιστολή.

Νωρίτερα, μιλώντας στο LiveNews, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε πει πως «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας».

Και διευκρίνισε: «Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της. Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει, είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή». 

Για την υπόθεση για την οποία γίνεται διερεύνηση ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε να αφήνει αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Σε ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο Facebook, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης.
Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές» τόνισε.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις