Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης για το bullying σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης για το bullying σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή
Eurokinissi

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Παύλος Πολάκης λόγω της φραστικής επίθεσης που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε εξαπολύσει σεξιστική επίθεση εναντίον της γραμματέως της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας λέγοντας της «μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο,  αλλά ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Μετά τη νέα επίθεση του Παύλου Πολάκη, η Αθηνά Λινού κλαίγοντας είπε ότι «θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής πειθαρχικά μέτρα κατά του Πολάκη

Τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του Παύλου Πολάκη για το bullying στη νομική σύμβουλο του υπουργείου Υγείας, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάνοντας λόγο για βάναυση επίθεση του Παύλου Πολάκη σε μια εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και του ζήτησε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από τη Βουλή εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Μαρινάκης: Ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη», τόνισε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο», υπογράμμισε.

«Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου», επισήμανε.

«Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Και κατέληξε: «Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις