Σάββατο, 27 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Άλλος… απέναντι στην Έλενα Παναρίτη; Αντίθετος και ο Λεουτσάκος! “Χειρότερη η Ε.Ε. από την Κόζα Νόστρα – Ο Βαρουφάκης είναι απλά συνεργαζόμενος”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Το σίριαλ Έλενα Παναρίτη συνεχίζεται!
– Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, τάχθηκε απέναντι στην επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη για την τοποθέτησή της στο ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντάς την άστοχη!
– Όλα όσα είπε στην εκπομπή του Τάκη Χατζή
– “Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι συνεργαζόμενος του ΣΥΡΙΖΑ”
– “Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος κατοχής και πρέπει να αντικατασταθεί”
– “Υπερβολικές, αδικαιολόγητες και επικίνδυνες οι απαιτήσεις των δανειστών”

Στο… “καυτό” ζήτημα των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως του skai.

Αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη να τοποθετήσει την Έλενα Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μία κίνηση που πυροδότησε ένα… ατελείωτο (όπως αποδεικνύεται) ντόμινο εσωτερικών αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικά από τα ηχηρά “όχι”: Σοφία Σακοράφα, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Φίλης και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι στέκονται στο “μνημονιακό” παρελθόν της ‘Ελενας Παναρίτη αλλά και την πολιτική της σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Και ο Λεουτσάκος στα… “όχι”

Φυσικά το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στον κ. Λεουτσάκο αφορούσε στην Έλενα Παναρίτη και απάντησε: “Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την έχουμε χαρακτηρίσει κυβέρνηση σωτηρίας. Σε ό, τι αφορά την κυρία Παναρίτη, παρόλο που δεν την γνωρίζω προσωπικά, θεωρώ πως είναι μία άστοχη επιλογή και θα έπρεπε ο κύριος Βαρουφάκης να αποφύγει να εμπιστευτεί και να αναθέσει την θέση αυτή στην κυρία Παναρίτη. Ελπίζω να επανεξετάσει η κυβέρνηση αυτή την επιλογή. Έχει ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης γιατί οι επιλογές πρέπει να συνάδουν με το τι εκπροσωπεί η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση εκπροσωπεί το κομμάτι του λαού που μάτωσε τα τελευταία χρόνια κι έτσι δεν είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο“.

“Και για την ίδια είναι άδικο και δεν βοηθάει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε την ίδια”, συνέχισε ο Στάθης Λεουτσάκος και όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει η Έλενα Παναρίτη, απάντησε ουσιαστικά πως θα πρέπει να παραιτηθεί.

“Μπορεί η ίδια να το λύσει! Γι’ αυτό είπα ότι είναι άδικο και για την ίδια. Επίσης έχει ευθύνη κι αυτός που την κάνει την επιλογή” τόνισε ο κ. Λεουτσάκος, ρίχνοντας έτσι τα βέλη του στον Γιάνη Βαρυφάκη, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε “συνεργαζόμενο” του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ε.Ε. και η… Μαφία!

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δρα χειρότερα από την Κόζα Νόστρα!” Αυτό είπε ουσιαστικά ο Στάθης Λεουτσάκος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με κάποιες δηλώσεις του στην Bild, τονίζοντας πως ακόμα και η Κόζα Νόστρα φέρεται πιο έντιμα.

Επεξηγώντας την φράση του, έκανε λόγο για ανακρίβειες από την πλευρά της Ε.Ε. και για πράγματα που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά της Ε.Ε. και δεν έγιναν.

Περί φορολογίας…

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ και το ενδεχόμενο… παραμονής του και το 2016, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:Η ζωή δεν είναι μόνο φόροι, είναι και η εργασία. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να αντικατασταθεί με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ο ΕΝΦΙΑ του 2014 τελείωσε και ο ΕΝΦΙΑ του 2015 πρέπει να αντικατασταθεί“.

Σχετικά τώρα με την αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ (κάτι που αποτέλεσε μία από τιν κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ), ο Στάθης Λεουτσάκος απάντησε με τάσεις… αυτοκριτικής.

“Πρέπει να προχωρήσει η αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ. Ίσως να είναι λάθος της κυβέρνησης και ίσως να έπρεπε να έχουμε νομοθετήσει πιο γρήγορα. Πρέπει να είναι από τα πρώτα νομοθετήματα που θα προχωρήσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε