Site icon NewsIT

Ελιά: Τα “σιγουράκια” του ευρωψηφοδελτίου και ποιοί “έριξαν πόρτα” στις Βρυξέλλες

18.03.2014 | 08:47
Ελιά: Τα “σιγουράκια” του ευρωψηφοδελτίου και ποιοί “έριξαν πόρτα” στις Βρυξέλλες

Με την επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις διεθνείς υποχρεώσεις του απόψε το βράδυ (Ιράν και Βρυξέλλες ) δρομολογούνται και οι τελεσίδικες εξελίξεις σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της εβδομάδος - ποιοι κατεβαίνουν από το ΠΑΣΟΚ, ποιοι από τους 58 και ποιοι από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, από που αναζητούνται οι εκπλήξεις.

Αντίστροφα μέτρα πλέον ο πολιτικός χρόνος έως τις κρίσιμες δίδυμες εκλογικές αναμετρήσεις με τη νεοπαγή…Ελιά να φουλάρει, προκειμένου να κατέλθει στην εκλογική με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Στον απόηχο του αρνητικού κλίματος, που διαμορφώνει τόσο η πολυδιάσπαση στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, όσο και η ηχηρή αποστασιοποίηση Παπανδρέου από το συγκεκριμένο εγχείρημα, οι συμμετέχοντες στο κοινό σχήμα αναζητούν μέσα από τη συγκρότηση ενός…ελκυστικού ψηφοδελτίου να υπερβούν την εσωστρέφεια και να μεγιστοποιήσουν την εκλογική τους επιρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναλάβει προσωπικά τις…ευαίσθητες περιπτώσεις, όπως αυτές του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη και του εκπροσώπου τύπου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Είναι σαφές ότι ασκούνται ισχυρές πλην όμως κεκαλυμμένες προς ώρας πιέσεις προς τον κύριο Ανδρουλάκη να ηγηθεί τρόπον τινά του ευρωψηφοδελτίου, ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την αναμενόμενη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πιο ξεκάθαρη δείχνει να είναι η κατάσταση με τον κύριο Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος εφόσον του ζητηθεί θα κατέβει στις Ευρωεκλογές, παραιτούμενος μάλιστα από την βουλευτική του έδρα.

Στον αντίποδα, δεν πρόκειται να δούμε στην ευρωλίστα της Ελιάς το όνομα της δημοφιλούς Αναπληρώτριας Υπουργού Αμύνης, Φώφης Γεννηματά, η οποία φερόταν αρχικά να φλερτάρει με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά σε επικοινωνία της προ ημερών με τον κύριο Βενιζέλο τον ενημέρωσε για την απόφαση της να μην κατέβει στις Ευρωεκλογές.

Οι Παπανδρεϊκοί

Ομιχλώδης παραμένει η κατάσταση στην πτέρυγα των Παπανδρεϊκών, μετά την αποδοκιμασία του πρώην πρωθυπουργού, των διαδικασιών, που οδήγησαν στη συγκρότηση της Ελιάς. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην ευρωλίστα ο πρώην Υπουργός και στενός φίλος του κυρίου Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ούτως η άλλως δε γοητεύεται ιδιαιτέρως από την προοπτική να μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Ούτε, πάντως, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είχε λάβει τις τελικές του αποφάσεις, το όνομα του οποίου συντηρείται στην επικαιρότητα της Ελιάς. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, να υπάρξει στο Ευρωψηφοδελτιο και “εκπρόσωπος” της Κίνησης των 75 με το όνομα της πολιτευτού στην Α’ Αθηνών, Κατερίνας Διαμαντοπούλου να ακούγεται έντονα.

Σίγουροι θεωρούνται για τη συμμετοχή τους στην ευρωλίστα οι νυν ευρωβουλευτές Συλβάνα Ράπτη, η Άννυ Ποδηματά καθώς και οι Κυριάκος Πιερακκάκης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Κατερίνα Μπατζελή, Παύλος Χρηστίδης, Θοδωρής Τσίκας, Νίκος Ασημακόπουλος, Βάσω Σουλαδάκη και Θανάση Χειμώνα.

Κοντά στο Ευρωψηφοδελτίο φέρονται να είναι η Εύα Καϊλή, και ο Κώστας Μποτόπουλος. Από την πλευρά των 58 θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο οι Παντελής Καψής και Νίκος Μπίστης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των καθηγητών, Παναγιώτη Ιωακειμίδη και Γιώργου Παγουλάτου.

Στην Ελιά, πάντως αναζητούν και τις…. εκπλήξεις, που κατά τις εκτιμήσεις των επιτελών του σχήματος θα χαρίσουν στο όλο εγχείρημα…πολιτική προστιθέμενη αξία. Τα κριτήρια είναι νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι, που κρίνονται επιτυχημένοι στον τομέα ευθύνης τους και…αποπνέουν υγεία έναντι του υφιστάμενου και σε μεγάλο βαθμό απαξιωμένη πολιτικού προσωπικού. Μάλιστα, στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν τέτοια πρόσωπα σε συμπατριώτες μας, που διαβιούν στο εξωτερικό, εκτιμώντας ότι αυτοί θα είναι πιο εξοικειωμένοι με τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διακλαδώνεται η Ελιά

Μετέωρη η κυβέρνηση στον απόηχο του εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ

Τα αποκαλυπτήρια του τρίτου πόλου και οι αιχμές Κουβέλη για την Ελιά

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Αρχηγική παρέμβαση Χρυσοχοΐδη: Χωρίς ΠΑΣΟΚ θα χτιστεί η δημοκρατία των άκρων

ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος κι άλλοι 11 γύρισαν την πλάτη στον Βενιζέλο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version