1). Πως εκτιμάτε την κατάσταση στην Ελλάδα;
Οι τελευταίοι έξι μήνες και το capital control προκάλεσαν μεγάλη ύφεση στην οικονομία. Ο τουρισμός και ο ιδιωτικός τομέας δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα. Ελπίζω να κατορθώσουμε να κρατηθούμε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μη γυρίσουμε στη δραχμή. Στεναχωριέμαι πολύ βλέποντας τα καλύτερα μυαλά της χώρας και χιλιάδες νέους να φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά τους καταλαβαίνω. Πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει να κυβερνήσει γιατί αν πάμε σε νέες εκλογές, θα είναι η απόλυτη καταστροφή.
2). Πως αντιμετώπισες τις πολιτικές εξελίξεις του καλοκαιριού;
Με πολύ άγχος, καθώς δημιούργησαν σε όλους μας ανασφάλεια αφού κινδυνέψαμε σοβαρά να βρεθούμε εκτός Ε.Ε. αλλά και πολλά πρακτικά προβλήματα. Πολλές δουλειές που είχαν ακυρώθηκαν λόγω της κατάστασης και πολλοί φίλοι μου έμειναν χωρίς δουλειά. Τραγικές καταστάσεις αποτέλεσμα τραγικών επιλογών της κυβέρνησης. Θεωρώ δε απαράδεκτο να μην έχεις πρόσβαση στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς, και βλέποντας τους μεγαλύτερους σε ηλικία να στήνονται με τις ώρες στις ουρές και να αγωνιούν για τις οικονομίες μιας ζωής, μαύριζε η καρδιά μου.
3). Τώρα, τι προσδοκίες έχεις σε πολιτικό επίπεδο;
Ελπίζω πως οι εκλογές που έρχονται θα αλλάξουν τα πράγματα. Θεωρώ πως μόνο μία κυβέρνηση συνεργασιών ή οικουμενική μπορεί να δώσει λύσεις στα πολλά και πολύπλοκα προβλήματα τις χώρας. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να πιστεύουμε όσους μας υπόσχονται: ‘’Λαγούς και πετραχήλια ‘’ και υιοθετήσουμε ένα ρεαλισμό στον πολιτικό μας λόγο. Σε προσωπικό επίπεδο, ενώ μου έγιναν προτάσεις, δεν νιώθω ακόμη έτοιμη. Θέλω να ολοκληρώσω το μεταπτυχιακό μου, να συνεχίσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και μετά…. το συζητάμε. Άλλωστε από μικρό παιδί ήμουνα αυτό που λένε: Eνεργός Πολίτης.Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν ο ελληνικός λαός επιλέξει να ξαναδώσει την εντολή σε αυτούς που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ένα βήμα πριν την αποκοπή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πλήρη οικονομική κατάρρευση, δεν έχουμε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Θέλω ωστόσο να πιστεύω πως διδαχθήκαμε κάτι από το προηγούμενο επτάμηνο και πως δεν θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος. Εάν η επόμενη μέρα βρει τη χώρα με μια κυβέρνηση σταθερού φιλοευρωπαϊκού και φιλελεύθερου προσανατολισμού, η ζημιά που έγινε μπορεί να αντιστραφεί.
4). Ένα μεγάλο ποσοστό νέων ψηφοφόρων τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της αποχής. Τι θα λέγατε σ’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αισθάνονται πια προδομένοι από τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων;
Θέλω να μιλήσω σε αυτά τα παιδιά, αφού είμαι δίπλα τους ηλικιακά πως η αποχή δεν είναι λύση. Καταλαβαίνω τον θυμό τους, την απογοήτευσή τους, αλλά μην πηγαίνοντας να ψηφίσουν πράττουν το χειροτερο. Είναι αποποίηση ευθυνών, όχι μαγκιά. Είναι η εναπόθεση της δικής μου ζωής στα χέρια άλλων, η εκχώρηση σε άλλους του δικαιώματος να λαμβάνουν αποφάσεις ερήμην μου. Η αποχή, η παθητικότητα και η απογοήτευση διευκολύνουν τους πολιτικούς να κυβερνούν αποκομμένοι από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Πρέπει να μάθουμε να αποφασίσουμε εμείς για εμάς όχι οι άλλοι.
5). Εσείς θα ενασχοληθείτε ξανά με την πολιτική;
Αυτό είναι κάτι που θα το έβλεπα πολύ σοβαρά στο μέλλον γιατί θεωρώ πως είναι υποχρέωση όλων μας να ασχολούμαστε με τα κοινά, ο καθένας από τον τομέα που μπορεί και ξέρει πως μπορεί να προσφέρει. Προς το παρόν είμαι ευτυχισμένη στην ΟΝΝΕΔ όπου ανήκω.
6). Τσίπρας ή Μειμαράκης και γιατί;
Μειμαράκης 100%. Μου αρέσει πολύ η σοβαρότητα της στάσης του καθώς και το ότι θέλει συνεργασίες. Χωρίς ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Όσο για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, χωρίς να του αμφισβητώ τις προθέσεις, μόνο μια σειρά αποτυχιών και αδέξιων καταστροφικών χειρισμών έχει να επιδείξει για το επτάμηνο που κυβέρνησε – ή μάλλον δεν κυβέρνησε για να είμαστε ακριβείς.