Πολιτική

Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 75 με 79 – Πως προχωρά το χρονοδιάγραμμα

Εντός του χρονοδιαγράμματος βαίνει ο εμβολιασμός, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, η οποία εκτιμά ότι μετά τον Απρίλιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 75-79. Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 60- 64.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες sms σε πολίτες με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79 αναμένεται να καλυφθούν εντός του Μαρτίου και συνολικά να έχουν πραγματοποιηθεί 1.700.000 εμβολιασμοί.

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα και τα ραντεβού

Βάσει των επίσημων στοιχείων, από 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήματα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σημείων και έτσι αυξάνονται τα διαθέσιμα ραντεβού.

Μέσα στο Φεβρουάριο ενεργοποιούνται  περισσότερα από 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

click4more: Lockdown: Έρχεται παράταση στην Αττική – Σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τις καθημερινές

Παράλληλα , σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, από τον Απρίλιο και τον Μάιο θα δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα διαθεσιμότητας εμβολίων, καθώς οι εταιρείες θα παραδώσουν και νέες δόσεις, ενώ ως τότε αναμένεται να δοθεί έγκριση και σε άλλα εμβόλια.

Γιατί προηγούνται οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και όχι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού;

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης το κριτήριο είναι ότι τα νοσοκομεία γεμίζουν οι συγκεκριμένες ομάδες, και δυστυχώς πολλοί καταλήγουν.

Εννιά στους 10 θανάτους από Covid καταγράφεται να ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω,  και σχεδόν οκτώ στους 10 ασθενείς απο Covid που εισάγονται σε Μ.Ε.Θ. είναι 60 ετών και άνω, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι κάτω των 60 ετών θα μπουν στο πρόγραμμα από τον Μάιο.

H προτεραιοποίηση γίνεται με επιστημονικά κριτήρια από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με βασικά κριτήρια την ηλικία, σε συνδυασμό με τα υποκείμενα νοσήματα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος