Site icon NewsIT

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ: Φιέστα για την… ανύψωση ηθικού στη σκιά δανειστών και αγροτών

24.01.2016 | 16:56
Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ: Φιέστα για την… ανύψωση ηθικού στη σκιά δανειστών και αγροτών

Μπορεί αύριο Δευτέρα να συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αλλά η... φιέστα θα γίνει σήμερα και μάλιστα με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος θα επιχειρήσει τονώσει το πεσμένο ηθικό της κομματικής και εκλογικής βάσης και παράλληλα να δώσει εκ νέου πνοή στο σύνθημα "η ελπίδα έρχεται".

Κανείς στην Κουμουνδούρου, από τον πρόεδρο μέχρι τους θυρωρούς, δεν ανέμενε να γιορτάσει τον κόμμα τον ένα χρόνο από τη μεγάλη νίκη της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 μέσα σε ένα ασφυκτικό κλοιό έντονων πιέσεων από τους δανειστές και σφοδρών αντιδράσεων της κοινωνίας για τις συνέπειες του 3ου Μνημονίου.

Το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα “Η ελπίδα έρχεται” είναι ανενεργό ουσιαστικά από την 12η Ιουλίου όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ναι” στο 3ο μνημόνιο, με τον ελληνικό λαό ωστόσο να του δίνει εντολή με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 να συνεχίζει να κρατά το τιμόνι της χώρας επειδή κυρίως δεν εμπιστευόταν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και γιατί πίστεψε ενδεχομένως στο λεγόμενο “παράλληλο πρόγραμμα” το οποίο αναζητείται ακόμη.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά λοιπόν και πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την αποψινή του ομιλία στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στην επετειακή εκδήλωση του κόμματος θα επιχειρήσει πρωτίστως να τονώσει το πεσμένο ηθικό της κομματικής και εκλογικής βάσης και παράλληλα να δώσει εκ νέου πνοή στο σύνθημα “η ελπίδα έρχεται” στέλνοντας μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και κυρίως στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η σημερινή εκδήλωση είναι προφανές ότι γίνεται στη σκιά δανειστών και εξεγερμένης κοινωνίας, την οποία ο κ. Τσίπρας “χρησιμοποιεί” μήπως και μετριαστούν οι απαιτήσεις των δανειστών, πράγμα απίθανο, γεγονός που καθιστά όλες τις επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για ασφαλιστικό και όχι μόνο, αμφίρροπες και αφορμή ίσως για απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ένας χρόνος Αριστερά – Ένας χρόνος Μάχη Προχωράμε Αλληλεγγύη – Δημοκρατία – Κοινωνική ΔικαιοσύνηΚυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στο Γήπεδο Tae Kwon Do (Φάληρο) στις 18.30 με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Posted by ΣΥ.ΡΙΖ.Α. on Thursday, 21 January 2016

Το αποτέλεσμα της επιχείρησης κατανόησης και πειθούς στο Νταβός πέραν από τις διαπιστώσεις και τις ευχές θα αποτιμηθεί στην πράξη, με τους δανειστές να λένε επί της ουσίας στην Αθήνα…”It is the implementation, stupid” (“Είναι η εφαρμογή ηλίθιε”).

Με άλλα λόγια εφαρμόστε πλήρως τη συμφωνία, προωθήστε τις μεταρρυθμίσεις, για να τελειώσει η αξιολόγηση γρήγορα και να αρχίσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Μήνυμα το οποίο αποδέχεται ο κ. Τσίπρας, αρκεί βέβαια να μη συνοδευθεί από νέα μέτρα και παράλογες απαιτήσεις τις οποίες δεν μπορεί να σηκώσει, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά συνολικά το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία που μοιάζει έτοιμη να εκραγεί.

“Εύχομαι και ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την, ίσως τελευταία, ευκαιρία για την Ελλάδα” τόνισε ο κ. Τσίπρας στην Huffington Post και πράγματι οι προσεχείς εβδομάδες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μοιάζουν με τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση και κυρίως για τη χώρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version