Πολιτική

Ενεργοποιείται δράση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά

Δράση που θα χρηματοδοτηθεί από του πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά ενεργοποιείται το επόμενη διάστημα.

Ο προϋπολογισμός της νέας δράσης για τους Ρομά θα ανέρχεται σε 35 εκ. ευρώ και οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού.

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε ανάρτησή του στο Facebook, ο οποίος αναφέρει: «πρόσφατα είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, Βασίλη Πάντζο με αντικείμενο τη διαμόρφωση στοχευμένης δράσης χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των Ρομά, δράση που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή της Ξάνθης.

Είμαστε σε θέση να πούμε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης θα ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Οι επιχειρήσεις των Ρομά που θα συμμετάσχουν στην δράση θα ενισχυθούν σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ