Site icon NewsIT

ΕΝΦΙΑ: Επιμένει να καταψηφίσει ο Σηφουνάκης – Αναβάλλεται 1 ημέρα η ψήφιση της τροπολογίας

10.09.2014 | 14:50
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την Πέμπτη θα τεθεί τελικά προς ψήφιση η επίμαχη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Κι αυτό για να δοθεί χρόνος στους βουλευτές να τοποθετηθούν επί της νέας νομοθετικής ρύθμισης.

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να μιλήσει σήμερα στο Κοινοβούλιο για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, που προκαλούν αναταράξεις και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. 

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο Νίκος Σηφουνάκης είχε προειδοποιήσει ότι θα καταψηφίσει τον ΕΝΦΙΑ στην περίπτωση που δεν γίνουν ριζικές αλλαγές και σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με την τροπολογία ως έχει, εκτός κι αν βελτιωθεί. 

Όπως είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή: “Η τροπολογία δεν λύνει το πρόβλημα. Παρά την έκπτωση, είναι παράλογη για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Λυπάμαι, αλλά προσωπικά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δε λύνουν το πρόβλημα και δημιουργούν ένα αίσθημα εμπαιγμού. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω τον ΕΤΗΔΕ. Είμαι αντίθετος με την τροπολογία έτσι όπως έχει, εκτός κι αν βελτιωθεί”.  

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ της απόσυρσης της τροπολογίας και της αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ από ένα δικαιότερο φόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Καραμανλή: πείτε στον Χαρδούβελη να πάει να γα…

Κλοπή για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ο ΕΝΦΙΑ – Καμία έκπτωση λόγω τεκμηρίων

Άνθρακες οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Εκπτώσεις για λίγους και με αυστηρά κριτήρια – Τι προβλέπει

Αυτός είναι ο νέος ΕΝΦΙΑ – Αναλυτικά τι προβλέπει

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version