Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Οργισμένος με τις δηλώσεις – εξαγγελίες των υπουργών ο Δ. Μάρδας

Οργισμένος με τις δηλώσεις – εξαγγελίες των υπουργών ο Δ. Μάρδας

Ενοχλημένος από τις δηλώσεις των περισσοτέρων υπουργών της νέας κυβέρνησης για παροχές πριν ακόμα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Μάρδας είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι υπουργοί να κάνουν ανακοινώσεις πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Για το συνολικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά: «Ακούστε τις προγραμματικές και μετά ξετινάξτε μας».

Ο κ. Μάρδας είπε επίσης ότι προβλήματα που συνδέονται με κοινωνικές αδικίες θα επιλυθούν άμεσα και χαρακτήρισε το 2015 μια δύσκολη χρονιά. Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει είπε: «Από τη στιγμή που αναλάβαμε έχουμε μπροστά μας περιορισμούς και εμπόδια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η κυβέρνηση σέβεται τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για τον προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά λέει όχι στην επέκταση.

Για το θέμα της ρευστότητας και τα όσα ακούγονται για μη καταβολή συντάξων είπε: «Αυτή τη στιγμή τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει». Είπε βέβαια ότι υπάρχουν μηχανισμοί σε επίπεδο Ευρώπης που μπορούν να σώσουν μια κατάσταση αν χρειαστεί.

Ο κ. Μάρδας τέλος, δεν απάντησε για τον ΕΝΦΙΑ και απέφυγε να απαντήσει εάν η κυβέρνηση θα αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε