Πολιτική

ΕΝΠΕ: Πρόεδρος ο Τζιτζικώστας με μεγάλη πλειοψηφία – Έκπληξη από την Λαϊκή Συσπείρωση που έβγαλε έδρα για 1η φορά

Η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» (προσκείμενη στην ΝΔ) αναδείχτηκε πρώτη με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα πήρε το 78,9% των ψήφων στην ΕΝΠΕ, κερδίζοντας 9 έδρες.

Την έκπληξη στις φετινές εκλογές της ΕΝΠΕ έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) η οποία για πρώτη φορά κέρδισε 1 έδρα, με ποσοστό 4,2%.

Aκολούθως, από μια έδρα έλαβαν οι παρατάξεις «Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με ποσοστό 11,1% (ΠΑΣΟΚ), η «Περιφερειακή Συνεργασία» με ποσοστό 6% (ΣΥΡΙΖΑ).

Εκπρόσωπος του «Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Κινήματος» θα είναι ο Βαγγέλης Αλμπάνης, της Περιφερειακής Συνεργασίας ο Γιώργος Ιωακειμίδης και της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Οι αρχαιρεσίες για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα πραγματοποιηθούν αύριο στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης. Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο συναποτελούν οι 12 εκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι και οι 13 περιφερειάρχες της χώρας.  

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης