Πολιτική

Ένταση και επεισόδια με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή Άμυνας

- Επεισόδιο με την Χρυσή Αυγή στην επιτροπή Άμυνας - Ο Κασιδιάρης "επιτέθηκε" σε μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Τον κατηγόρησε πως είναι άτομο του Ερντογάν - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε τον λόγο και έβαλε “φωτιά”.

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής αποκάλεσε “Τούρκο” τον Έλληνα βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, δημιουργώντας “χαμό” μέσα στην επιτροπή.

Σύμφωνα πληροφορίες, άρχισε να φωνάζει να αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον “πράκτορα”.

Υποστήριξε πως όταν είχε έρθει ο Ερντογάν στην Ελλάδα και επισκέφθηκε την Θράκη, είχε πι πως έχει στο κοινοβούλιο 4 “δικούς του” βουλευτές. Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη, είναι και ο Μουσταφά Μουσταφά, γι αυτό όπως είπε “δεν μπορώ να είμαι στην επιτροπή με ένας Τούρκο βουλευτή”.

Την φράση μάλιστα του Ερντογάν την “απήγγειλε” και στα Τούρκικα. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από αναφορές στην περίοδο που υπηρετούσε ο ίδιος στις ένοπλες δυνάμεις και για το πόσο “μάχιμος” ήταν.

Αντιδράσεις των κομμάτων και αποχώρηση Κασιδιάρη

Όπως είναι φυσικό αμέσως όλα τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν θεωρώντας απαράδεκτη αυτήν την δήλωση. Εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε το γεγονός, ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ειπώθηκαν και να αποχωρήσει ο κ. Κασιδιάρης.

Το γεγονός καταδίκασε και ο Νίκςο Ξυδάκης από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε πως την ακραία ρητορική Ερντογάν την αναπαράγουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο οι νεοναζί.

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, και συνεχίστηκε αφού αποχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε δηλώσεις του μετά το περιστατικό έξω από την Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης επέμεινε στα όσα έλεγε, λέγοντας πως δεν γίνεται να συμμετέχουν σε επιτροπές που αποκαλύπτονται κρατικά μυστικά, βουλευτές… “Τούρκοι”.

Από την μεριά της η Χρυσή Αυγή για το περιστατικό μεταξύ άλλων αναφέρει πως “με φωνασκίες και χειρονομίες συγκάλυψαν την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης, που μετατρέπει την χώρα σε προτεκτοράτο της Τουρκίας”.

 

 

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου
Νίκος Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Εργαλειοποιούν και παραποιούν την πραγματικότητα πάνω στο τραγικό δυστύχημα
«Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή