Σάββατο, 31 Αυγ.
24oC Αθήνα

36 “γαλάζιοι” βουλευτές κατά Πολάκη – Αντιδράσεις από Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έντονες αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την υποβάθμιση της Βουλής και ειδικά του κοινοβουλευτικού έργου από τους υπουργούς.

Σήμερα, «36» βουλευτές της ΝΔ συνυπέγραψαν και κατέθεσαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία επαναφέρουν τον θέμα της υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από την Κυβέρνηση, που είχε θέσει από τις 14 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αφορμή αποτέλεσε η άρνηση του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Παύλου Πολάκη να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή τους για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να παραπέμψει στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης στη Βουλή.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν «έντονο προβληματισμό για τα παρατηρούμενα φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».
 
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι και η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την απαράδεκτη – όπως χαρακτηρίζει – τακτική όλων σχεδών των υπουργών της κυβέρνησης να απουσιάζουν από την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνταγματικό πυλώνα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Μάλιστα, η βουλευτής αναφέρει ως παράδειγμα την επίκαιρη ερώτηση που η ίδια έχει καταθέσει σχετικά με τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες του «Θριάσειου» και η οποία έχει αναβληθεί πέντε συνεχόμενες φορές παρ’ όλο – όπως σημειώνει- που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εκείνες της ημέρες βρισκόταν σε χώρο της Βουλής αλλά δεν προσήλθε στην Ολομέλεια για να απαντήσει.

Έντονα, επίσης αντέδρασε κατά την έναρξη της συνεδρίασης κοινοβουλευτικού ελέγχου και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, καθώς πληροφορήθηκε ότι για μια ακόμη (5η φορά) αναβλήθηκε λόγω κολλήματος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του σχετικά με την πρόοδο των ‘έργων αξιοποίησης του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σήμερα από τις 15 προγραμματισμένες για συζήτηση επίκαιρες ερωτησεις βουλευτών έχει ανακοινωθεί ότι θα συζητηθούν 8!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε