Site icon NewsIT

Έως το Σάββατο 21 Μαϊου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

12.05.2016 | 16:46
Έως το Σάββατο 21 Μαϊου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Έως το απόγευμα του Σαββάτου της 21ης Μαΐου θέλει η Κυβέρνηση να έχουν ψηφιστεί σε ένα πολυνομοσχέδιο, με σύμπτυξη των διαδικασιών υπό την μορφή του «επείγοντος» το συμπληρωματικό Μνημόνιο, με τα νέα μέτρα και τον μηχανισμό «κόφτη».

Η ενημέρωση αυτή έγινε πριν λίγο στα κόμματα κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που συζήτησε τον προγραμματισμό των εργασιών του κοινοβουλίου για την ερχόμενη εβδομάδα.

Για να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί στην Βουλή έως της ερχόμενη Τετάρτη ώστε να επεξεργαστεί σε πρώτη και δεύτερη ανάγνωση , σε τέσσερις συνεδριάσεις, που μπορεί να διεξαχθούν πρωί και απόγευμα της Τετάρτης και Πέμπτης.

Ετσι ώστε, «καπάκι» την επόμενη ημέρα, Παρασκευή να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση σε δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια. Με το χρονοδιάγραμμα αυτό, το Σάββατο το απόγευμα η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις τυχόν ονομαστικές ψηφοφορίες που θα προκαλέσουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Το «σφιχτό» αυτό χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νέου «πακέτου», επιτάσσεται όπως ειπώθηκε στην ΔτΠ, από το πρόγραμμα και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τα προγραμματισμένα ταξίδια που έχει να κάνει στο εξωτερικό και από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση θέλει να έχει ψηφισμένο το συμπληρωματικό Μνημόνιο ενόψει του Eurogroup που θα γίνει στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version