Πολιτική

Επαφές Μητσοτάκη για «πράσινη ανάπτυξη» και επενδύσεις σε «καθαρές» μορφές ενέργειας

Η «πράσινη ανάπτυξη» και οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα δει σε διαδοχικά ραντεβού τους εκπροσώπους στελέχη της γερμανικής RWE – δηλαδή κατ’ αντιστοιχία της γερμανικής ΔΕΗ – και της ιταλικής πολυεθνικής Enel Green Power, η οποία εστιάζει στις ΑΠΕ.
Μάλιστα, αύριο ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του συγκροτήματος αιολικών πάρκων της εταιρείας – σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου – στην Εύβοια (πλησίον της Καρύστου). Πρόκειται για μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από σειρά γραφειοκρατικών εμποδίων που χρειάστηκαν σχεδόν μία δεκαετία για να υπερνικηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους της γερμανικής RWE δεν συνδέεται – άμεσα, τουλάχιστον – με τις προθέσεις της κυβέρνησης για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ. Ωστόσο, αποτελεί συνέχεια των συζητήσεων και των συμφωνιών στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός με την Καγκελάριο Μέρκελ κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου και συγκεκριμένα για στροφή της Ελλάδας σε «πράσινες» μορφές ενέργειας και τις ΑΠΕ, η οποία συνδέεται με την οριστική απόφαση για λουκέτο στους λιγνιτικούς σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ το αργότερο έως το 2028, αλλά και το δεδομένο γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον εν λόγω τομέα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με στελέχη της γερμανικής Deutsche Telekom, δηλαδή της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών που ελέγχει τον ΟΤΕ.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1