Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Επεισόδια στην Ερμού: ”Μεμονωμένο περιστατικό” λέει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Για ”μεμονωμένο” και ”αποσπασματικό” περιστατικό έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στο σπάσιμο των καταστημάτων από αναρχικούς το βράδυ της Δευτέρας. Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Αναγνωστάκης… παραδέχτηκε ότι ”ισως να υπήρξε κάποια ολιγωρία” από πλευράς αστυνομίας. 

Ωστόσο σημείωσε ότι δεν θέλει να πάρει θέση, καθώς δεν έχει ρόλο απολογητή της επιχείρησης.

Όπως μετέδωσε και το skai.gr, ο κ. Αναγνωστάκης τόνισε τέτοιου είδους επεισόδια γίνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Σε ερώτηση σχετικά με άλλες ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε ότι «Σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στην πόλη, υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, υπάρχουν 164 αστυνομικοί πέραν αυτών που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομονοίας κλπ. που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους»

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες αστυνομικών ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό, είπε ότι ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες για 1.302 αυτοκίνητα και 50 μηχανές.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε