Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

“Επενδυτές… υπάρχουν” επιμένει ο Μάρδας! “Υπάρχουν πλούσιοι πρόσφυγες στη χώρας μας”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, ο Δημήτρης Μάδρας επανέρχεται στο ζήτημα των “επενδυτών – προσφύγων” και υπερασπίζεται τα όσα έχει ήδη δηλώσει, επικαλούμενος σχετική έρευνα που έχει γίνει.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, είχε συγκεντρώσει πυρά από… πολλές κατευθύνσεις την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. με αποκορύφωμα το “άδειασμα” από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη), όταν έκανε λόγο για πρόσφυγες με οικονομική επιφάνεια που θα μπορούσαν να επενδύσουν στη χώρα μας. Παρά την σφοδρή κριτική, ο Δ. Μάρδας τονίζει πως η σχετική πρόταση έχει δοθεί στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι και τη μελετούν.

Υπεραμύνεται!

“Επιμένουμε γιατί η γνώση μας από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ με ένα σύνολο πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό mega.

Επιπλέον, ο υφυπουργός επικαλέστηκε δημοσίευμα εφημερίδας στις 25 Μαρτίου το οποίο “αναφερόταν σε έναν τέτοιο συγκεκριμένο κόσμο ο οποίος ασχολείται με τα θέματα της ναυτιλίας και εξέφρασαν ενδιαφέρον αγοράς πλοίων ή οτιδήποτε άλλων έχει σχέση με τη ναυσιπλοΐα“.

Κληθείς να διευκρινίσει, τόνισε πως η πληροφόρηση αυτή δεν προέρχεται από τον Τύπο, αλλά από έρευνα που έχει γίνει και έχει σχέση με τη διεθνή πρακτική.

Σε σχέση με την κριτική που δέχθηκε, απαντά πως δεν αναφερόταν σε πλούσιους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τον Πειραιά, ωστόσο όπως συγκεκριμένα είπε “υπάρχουν πλούσιοι πρόσφυγες στο σύνολο των Σύρων που έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες“.

Για το χρέος

Όσον αφορά στο ελληνικό χρέος, ο κ. Μάρδας εξέφρασε την εκτίμηση πως “μπορεί να ολοκληρωθεί και σε επίπεδο Ευρώπης, μιας που αυτός ο φορέας ο οποίος ασχολείται με το θέμα είναι κατά κύριο λόγο η Ευρώπη και το ΔΝΤ σχεδόν έχει φύγει”.

“Το ξοφλάμε, τελειώνουμε” τόνισε συγκεκριμένα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε