Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση Κεγκέρογλου στον Τσίπρα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ

Στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θέτει το θέμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ αλλά και την εξάμηνη αναδρομική επιστροφή του με επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής ζητά «να πάρετε πίσω την κοινωνικά ανάλγητη απόφαση για κατάργηση του ΕΚΑΣ» σημειώνοντας πως «το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ήταν μια κορυφαία πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους που δημιούργησε» και αποτελούσε «ανάσα ζωής σε 400.000 περίπου χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μάλιστα ασκεί κριτική στον Πρωθυοπουργό λέγοντας πως «η Κυβέρνηση σας, αντί της 13ης σύνταξης που υποσχέθηκε, ως αντιπολίτευση στους συνταξιούχους κάτω των 700€, επέβαλλε από τον Σεπτέμβρη αύξηση των εισφορών για την παροχή υγείας και στη συνέχεια αποφάσισε την κατάργηση του ΕΚΑΣ» και προσθέτει πως «υπογράψατε ότι από τον Μάρτιο του 2016, ξεκινά η σταδιακή κατάργηση με την μείωση του αριθμού των δικαιούχων κατά 20%, δηλ. κατά 80.000 περίπου» αλλά «επειδή με την αλλαγή των εισοδηματικών ορίων, την οποία αποφασίσατε, το Υπουργείο Εργασίας ζητά πίσω το ΕΚΑΣ έξι μηνών από χιλιάδες δικαιούχους, που δεν θεωρούνται πλέον από εσάς χαμηλοσυνταξιούχοι».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ερωτά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «τι σας οδήγησε στην κοινωνικά ανάλγητη απόφαση της κατάργησης του ΕΚΑΣ; Προτίθεστε, τουλάχιστον, να μεταθέσετε την εφαρμογή των νέων εισοδηματικών ορίων και να μην ζητήσετε πίσω τα ήδη καταβληθέντα στους χαμηλοσυνταξιούχους;»

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα Φάμελλου, Σκέρτσου, Μπακογιάννη και για το e-mail Τριαντόπουλου: «Τί κάνατε όταν το λάβατε;» – «Το επίπεδό σας αδικεί τα 57 θύματα στα Τέμπη»
«Έχετε προαποφασίσει την ενοχή Τριαντόπουλου» είπε παρεμβαίνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη. «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα, αδικείτε τα θύματα και τα φέρνετε στα μέτρα σας, είναι ντροπή» τόνισε
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Το ΕΛΚ υιοθέτησε την Διακήρυξη για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των κρατών μελών που έχουν ήδη επιτύχει με συνέπεια τον στόχο του 2% για αμυντικές δαπάνες
Η συνεδρίαση του ΕΛΚ
Χαμός με Σκέρτσο, Φάμελλο και Τσακαλώτο στη Βουλή: «Εγώ δεν θα καθόμουν με Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι το βράδυ εκείνο στο Μάτι» – «Άντε φύγε από εδώ»
Ο υπουργός Επικρατείας έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία με την σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρώην πρωθυπουργός το μοιραίο βράδυ στο Μάτι
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλά στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης