Site icon NewsIT

Επιμένει να μιλάει για επιτυχίες ο Γ. Κατρούγκαλος!

26.10.2016 | 13:04
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αποκλείει τη νέα μείωση στο αφορολόγητο ο υπουργός Εργασίας, υπόσχεται ότι θια κάνει τα πάντα να κρατήσει το ταμείο των Δημοσιογράφων “ζωντανό” και δηλώνει ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν ένας αναγκαίος συμβιβασμός.

Σε συνέντευξή του στον Alpha 989 ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «είμαστε η βασική δύναμη στην Ευρώπη που προσπαθεί να φτιάξει «μέτωπο» απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα. Η εμπειρία του πρώτου εξαμήνου πρώτης διακυβέρνησης έδειξε ότι όσο και να «ματώσουμε» σε εθνικό επίπεδο, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Οι ακραίοι ζητούν ακραία πράγματα και επιμένουν. Στο ασφαλιστικό πχ πετύχαμε αυτό, να εξουδετερώσουμε τα κακά που υπήρχαν ως δεδομένα, αντιμετωπίσαμε τις συνέπειες από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέσω της εθνικής σύνταξης και των άλλων μέτρων που πήραμε. Προσπαθούμε σε εθνικό επίπεδο να περνάμε κοινωνικά μέτρα».

Στην ερώτηση εάν ανοίγει και πάλι θέμα ασφαλιστικού ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε όχι και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, ενώ απέναντι στην πραγματικότητα με την οποία θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι από απόψε το απόγευμα οι συνταξιούχοι που θα δουν “κουρεμένες” τις συντάξεις τους ο κος Κατρούγκαλος είπε ότι «είχαν αναπροσαρμογή. Μακάρι να μπορούσαμε να τους προστατεύσουμε όλους. Καταλαβαίνω και την αγανάκτηση. Εγώ λέω πως αν δεν προχωρούσαμε σε αναπροσαρμογή, δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε συντάξεις. Έχουμε ελλείμματα και χρειάστηκε να αναπροσαρμόσουμε τις υψηλές συντάξεις. Επειδή είχαμε τόσο μεγάλα ελλείμματα, ακριβώς επειδή κληρονομήσαμε χάος, έπρεπε να κάνουμε αναπροσαρμογή. Είναι άδικο να δεχόμαστε κριτική».
Ως προς την κριτική για τα επίπεδα των μισθών … υποσχέθηκε να ξαναγίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον αξιοπρεπείς “ μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version