Σάββατο, 28 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το 50%+1 στα σχολεία

σχολεία σχολείο κορονοϊός

Στην κατάργηση του πρωτοκόλλου 50%+1 στα σχολεία  επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική».

«Το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 στα σχολεία πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. «Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης και μεταφέρει τα κρούσματα στην κοινότητα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «με αυτόν τον τρόπο που ανοίγει τα σχολεία η κυβέρνηση, με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν είναι parking απλά για να τοποθετήσουμε τα παιδιά», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να ακολουθήσουμε πρωτόκολλα άλλων χωρών που πηγαίνουν καλύτερα από εμάς. Στο πρώτο κρούσμα πρέπει να κλείνει η τάξη και τα παιδιά να επιστρέφουν μετά από μοριακό τεστ», εξήγησε και πρόσθεσε: «Πρέπει να μειωθούν οι μαθητές στα τμήματα και όπου δεν υπάρχουν αίθουσες, ειδικά στα γυμνάσια και λύκεια, μπορούμε να πάμε στο σύστημα πρωί-απόγευμα. Αυτό είναι κυρίως θέμα αριθμού εκπαιδευτικών και των απαραίτητων προσλήψεων».

Σχολιάζοντας τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι η χώρα μας ακολουθεί  το μοντέλο των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών έλεγαν ότι «η διεθνής τάση, είναι είτε να διακόπτονται τα μαθήματα είτε εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση, με την εμφάνιση ενός, δυο ή τριών θετικών κρουσμάτων σε μια τάξη. Αντίθετα, στη χώρα μας με το πρωτόκολλο του 50%+1, στο οποίο επιμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρακτικά για να κλείσουν οι σχολικές τάξεις των 28 – 29 μαθητών θα πρέπει να νοσήσουν 15 παιδιά για να διακοπούν τα μαθήματα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας τη ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον στη χώρα έλεγαν ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφύγουμε την λογική ότι “με την Όμικρον όλα θα πάνε καλά”. Στη Γαλλία τις τελευταίες 15 μέρες η πίεση στο σύστημα υγείας έχει υπερδιπλασιαστεί, από τις 4.500 νοσηλείες τη βδομάδα, ξεπέρασαν τις 11.000. Όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όσο περισσότερο κυκλοφορήσει η Όμικρον, άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο, ενώ υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος και για νέες επιθετικές μεταλλάξεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις