Site icon NewsIT

Επίσημη πρώτη Στουρνάρα και Χαρδούβελη στην Βουλή με πολλή δόση συγκίνησης – ΦΩΤΟ

25.06.2014 | 14:05
Επίσημη πρώτη Στουρνάρα και Χαρδούβελη στην Βουλή με πολλή δόση συγκίνησης – ΦΩΤΟ

Ως… «πρωτάκια» εμφανίστηκαν στη Βουλή ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο Γιάννης Στουρνάρας. Για τον υπουργό Οικονομικών ήταν η πρώτη του ημέρα στο Κοινοβούλιο, αι η πρώτη ομιλία, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Συγκινημένος ο Γ. Στουρνάρας, δύο φορές μίλησε ανοιχτά στα μέλη της Επιτροπής ΔΕΚΟ που κλήθηκαν να εγκρίνουν τον διορισμό του, για τα αισθήματα του, ενώ και η φωνή του «χρωματίστηκε» όταν έλεγε… «Είμαι συγκινημένος που επιστρέφω σε γνώριμα λιμέρια και ευχαριστώ τους βουλευτές που βοήθησαν την κυβέρνηση να σώσουμε την ελληνική οικονομία και να μπορέσει να μπει σε τροχιά αυτοδύναμης ανάπτυξης. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι ξανά εδώ!» σημείωσε και έκανε μια σύντομη περιγραφή του έργου του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης χαμογελαστός στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή, δεν έδειχνε και τόσο άνετος με τους φωτογράφους που κατέκλεισαν την αίθουσα του α’ ορόφου του Κοινοβουλίου για να απαθανατίσουν την συνύπαρξη του νυν με τον πρώην «Τσάρο» της οικονομίας, σε μία συνεδρίαση κατά την οποία ο Γκ. Χαρδούβελης παρουσιάστηκε να προτείνει τον Γ. Στουρνάρα για τη θέση του Διοκητή της Τραπέζης της Ελλάδας και να καλεί τα μέλη της Επιτροπής ΔΕΚΟ να δώσουν… ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του μιλώντας για μια εξαιρετικά πετυχημένη θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών. «Ανέλαβε τη θέση σε μία πολύ δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία και επί της θητείας του η Ελλάδα πέτυχε δημοσιονομικό πλεόνασμα, που δεν ήταν εύκολο» είπε ο κ. Χαρδούβελης, και αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του προκατόχου του… «Η έξοδος του δημοσίου στις αγορές δείχνει την αξιοπιστία που μεγαλώνει στη χώρα. Η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια κατάφερε να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα και η συμβολή του κ. Στουρνάρα σε αυτό ήταν σημαντική» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Διαθέτει παράλληλα αμιγή εμπειρία στον Τραπεζικό τομέα, υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος της Τραπέζης της Ελλάδος» συνέχισε ο κ. Χαρδούβελης προτείνοντας τον Γιάννη Στουρνάρα στα μέλη της Επιτροπή ΔΕΚΟ για τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας. «Είμαι πεπεισμένος και από τα νέα καθήκοντα θα συνεχίσει να συνδράμεις την προσπάθεια χώρας. Θα έχει την ευθύνη στην διασφάλιση της τραπεζικής σταθερότητας και την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη η συνεργασία μας και ιδιαίτερα χρήσιμη η συμβολή του» τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδειχνε σαν… έτοιμος από καιρό για αυτή την ακρόαση, καθώς η τοποθέτηση του δεν είχε μεγάλη απόκλιση από τις τοποθετήσεις που έκανε εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, όσο ήταν υπουργός Οικονομικών… Χαρακτήρισε την ομιλία του «ομιλία κυβερνητικής ορθοδοξίας» και άφησε αιχμές εναντίον του ότι και από το νέο του ρόλο θα είναι «το μακρύ χέρι του Πρωθυπουργού».

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που του έθεσε μια ερώτηση, που τίθεται συνήθως σε υπό διορισμό στελέχη οργανισμών, που πάντως πριν δεν είχαν κυβερνητική θητεία… «Να απαντήσετε» είπε, «αν είστε στέλεχος κάποιας εταιρείας, αν δουλεύετε για κάποια εταιρεία». Γέλασε ο Γιάννης Στουρνάρας, γέλασε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε… «είναι προφανής η απάντηση αλλά ξέρετε, υπάρχει επαγγελματικό ασυμβίβαστο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γ. Χαρδούβελης παρουσιάζει τον Γ. Στουρνάρα στη Βουλή!

Επιβεβαιώση μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των συζητήσεων μεταξύ OTE και Forthnet

Η ανορθόγραφη επανεμφάνιση Θεοχάρη και οι αιχμές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version