Πολιτική

Επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα, Γεννηματά και Κουτσούμπα για τα “κόκκινα” δάνεια

Σε «ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο» για τα «κόκκινα» δάνεια καλεί ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έστειλε ήδη επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και τον γγ του ΚΚΕ, όπως είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

«Κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών). Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην επιστολή του.

Υπενθυμίζει επίσης ότι το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη πρόταση που, όπως τονίζει «κρίνουμε ότι, επιτυγχάνει τον τερματισμό των πωλήσεων/πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εξυγιαίνει τις τράπεζες – με μοναδικούς ζημιωμένους τα ταμεία/funds».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σκοινί οι ευαίσθητες εσωκομματικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ – Πιέζουν τον Aνδρουλάκη ακόμα και για διαγραφές
Ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε και πάλι κριτική για τη λειτουργία των οργάνων, αλλά και γιατί άργησε να χειριστεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Νίκος Ανδρουλάκης
Το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει πυραύλους «Meteor» κυριάρχησε στη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι
Οι συνομιλίες Μητσοτάκη - Μακρόν επικεντρώθηκαν και στα θέματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε συνάρτηση με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης
Μητσοτάκης – Μακρόν: Τι ειπώθηκε για πώληση των πυραύλων «Meteor» στην Τουρκία