Site icon NewsIT

Επιστροφή Βενιζέλου με εσωκομματικά ραντεβού

21.01.2014 | 13:48
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

“Στοιβάζονται” οι υποχρεώσεις...εσωτερικού για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που επιστρέφει στην Αθήνα Πέμπτη βράδυ ύστερα από παραμονή στο εξωτερικό 10 ημερών και ρίχνεται στη μάχη...της Κεντροαριστεράς, αντιμετωπίζοντας το ρευστό εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Άμεσες απαντήσεις απαιτεί το εγχείρημα ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και ειδικότερα η “μορφοποίηση” του τελικού σχήματος καθόδου στις Ευρωεκλογές του Μαίου υπό την αιγίδα του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και με όχημα την πλατφόρμα των “58” από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, που θα λησμονήσει για λίγο τις διεθνείς του υποχρεώσεις και θα καταπιαστεί με τις πολιτικές συμμαχίες καθ όδον προς τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αποφασισμένος να μη δεχθεί…μύγα στο σπαθί των “58” φέρεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επανακάμπτει δριμύτερος στα της Κεντροαριστεράς για να αντιμετωπίσει την εσωκομματική γκρίνια

Η πολιτική συμπόρευση με τους “58” και όλους όσοι είναι διαθέσιμοι να συμμετέχουν στη “συμμαχία των προθύμων” θεωρείται ειλημμένη απόφαση για την ηγεσία του κόμματος, καθώς περιβάλλεται και από την πολιτική νομιμοποίηση των σχετικών αποφάσεων του προσφάτου Συνεδρίου και της πρόσφατης συνεδρίασης της ΚΠΕ του κόμματος. Αυτό, πάντως, δεν αποτρέπει στελέχη ως επί το πλείστον Παπανδρεογενούς προέλευσης να αντιμετωπίζουν με καχυποψία το όλο εγχείρημα και να διαβάζουν πίσω από τις σχετικές εξελίξεις “σαφέστατη απειλή κατά της πολιτικής αυτοτέλειας του ΠΑΣΟΚ”.

Η εσωκομματική αμφισβήτηση πηγάζει πρωτίστως από τη Κίνηση των 75 αλλά και από τη νεότερη γενιά στελεχών του κόμματος, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραίτης, που δημιούργησαν αίσθηση στο ούτως ή άλλως ρευστό εσωκομματικό σκηνικό του ΠΑΣΟΚ, όταν στα μέσα Δεκεμβρίου ζήτησαν διά επιστολής τους προς τον κύριο Βενιζέλο, την άμεση σύγκλιση της ΚΠΕ. Οι τελευταίοι, πάντως, δείχνουν να βρίσκονται σε φάση επαναπροσδιορισμού αναμένοντας τις τελικές εξελίξεις γύρω από το κορυφαίο για το ΠΑΣΟΚ θέμα των πολιτικών συνεργασιών, με απώτατο ορίζοντα φυσικά τις γενικές εκλογές.

Βούληση, πάντως, του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι να μη δεχθεί δεύτερες σκέψεις και υπαναχωρήσεις στο κορυφαίο για αυτόν θέμα πολιτικής στρατηγικής της ενοποίησης του χώρου μέσω από την Πρωτοβουλία των “58”. Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά και το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να εκπέμπει εικόνα; σύγχυσης και παλινωδίας όταν καλεί τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου σε σύμπραξη χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς, υποσημειώνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι και το γενικό περίγραμμα των ομιλιών του Ευάγγελου Βενιζέλου το Σάββατο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και την Κυριακή στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές.

Νωρίτερα, η Χαριλάου Τρικούπη θα έχει ανακοινώσει, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τη σύνθεση των επιτροπών ή ομάδων δράσης, που είχε ανακοινώσει πριν από τα Χριστούγεννα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με σαφή ενωτική διάθεση, όπως προιδεάζουν στενοί του συνεργάτες, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιθέσεις. Οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν, άλλωστε, ότι η νέα δομή της κομματικής ιεραρχίας θα επιδράσει δραστικά και στο “ισοζύγιο εσωκομματικής ισχύος” μεταβάλλοντας τους υφιστάμενους συσχετισμούς, σε μία περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη για το κόμμα.

Διαβάστε επίσης

Κληρώνει για ανασχηματισμό – Θα είναι ευρύς – Ποιοί θα δουν την έξοδο από την κυβέρνηση

Η ΔΗΜΑΡ ζητεί να καταργηθεί το πλαφόν στη συνταγογράφηση των γιατρών του ΕΟΠΠΥ

Παρέμβαση Σαμαρά για τη μάχη χαρακωμάτων ‘Αδωνι – Τσαυτάρη – Χατζηδάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το δρόμο της εξόδου από τα Μνημόνια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version